S&P500: KoordDanser

Het is gewoon te lang geleden. We gaan weer van start. GezelligHeid!

Voordat we gelijk weer in detail gaan (=lees, zie chat gisteravond DD AEX) vandaag eerst maar eens een blik op de daggrafiek. Deze oogt immers interessant.

Een streling met de ogen langs de beweging sinds het eerste kwartaal van dit jaar leidt natuurlijk tot de slotconclusie dat de opwaartse trendmatige beweging vanaf dat moment onveranderd intact is. Objectief wordt deze gedachte ondersteund door de wolk. Zoals valt af te lezen kleurt deze nog steeds groen. Sterker, in de vrij val gedurende de eerste twee weken van September heeft de onderkant van de wolk netjes de verkoopdruk weten op te vangen. Zo, dat was dan het positieve nieuws.

Nu even wat kanttekeningen. Net zoals de onderkant van de wolk als steunpunt/vangnet fungeerde, kan natuurlijk ook opgemerkt worden dat de bovenkant van dezelfde wolk nu voor wat tegengas in de ambities van de S&P500 zorgt. Dat bleek 9 september en dat bleek ook gisteren. Nogmaals, zie chat DD AEX dinsdag. Een tweede element van belang zit in de RSI.

De recente krachtige correctie in de S&P500, waarbij in drie sessies drie weken stijging teniet is gedaan, heeft in de indicator geleid tot een breuk van de ingetekende diagonaal. Let wel, daar deze indicator uiteraard een beperkte uitslag kent tussen 0 en 100 is het doorbreken van een diagonaal per definitie een kwestie van tijd. Belangrijker is dan ook de conclusie dat ook de mediaan van de RSI door de koesdruk in de index is doorbroken. Dit impliceert dat hogere koersen, idealiter tot aan de bovenkant van de wolk. toch even met argusogen bekeken dienen te worden. Anders verwoord, een opleving tot aan bovenkant wolk geldt toch even als reactief. Ter info, de bovenkant wolk start vandaag rond 3425.

Wat als de S&P500 wederom richting, of zelfs al onder, 3425 hapert? Hetgeen dus de verwachting is. Op 3280 staat een horizontale lijn getrokken over de oude toppen van eind juli. Deze kan, bij het uitblijven van het overstijgen van 3425  in de komende sessies gaan trekken. Er is immers nog een reden waarom de zone 3425 van belang is.

Wordt de eerste fibo over de recente correctieve zet getrokken dan verschijnt 3416. Dit impliceert zwaar weer tussen 3416/3425.

S&P500 DagGrafiek

16 reacties op “S&P500: KoordDanser”

 1. Paul27 says:

  Beste Geert-Jan, dank voor deze update.

 2. wh.giesen says:

  Waarde GJ, ik lees in deze update niets over de gaps die er wederom staan in de 30min grafiek, evenmin over de wolk in de 30min grafiek die inmiddels groen kleurt.

  mvg

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Giesen….

  …en ik had het nog zo duidelijk verwoord….ach ja…

  “Voordat we gelijk weer in detail gaan (=lees, zie chat gisteravond DD AEX) vandaag eerst maar eens een blik op de daggrafiek. Deze oogt immers interessant.’

  GRS Geert-Jan

 4. Peter says:

  “Anders verwoord, een opleving tot aan bovenkant wolk geldt toch even als reactief. Ter info, de bovenkant wolk start vandaag rond 3425.”
  Dat kan dan meteen spannend worden gezien de stand van de futures (waren net 3429, nu iets teruggelopen).

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Peter,
  Ik doe dit spel al enkele jaren…en iedere dag is het voor mij…spannend…ik behoor helaas immers niet tot de groep…die iedere dag…dag in dag uit… op deze plek…alleen maar winst kan melden…
  GRS Geert-Jan

  1. Peter says:

   🙂

 6. SRC says:

  Beste Wh.,
  Gisterenmiddag is 3395 aangevinkt waarna de SPX rond 3405 sloot. M.i. gelden nu als steunen 3395, 3347 en
  3295 zoals bijgaand futs grafiek illustreert. Wellicht bevinden daar ook uw “gaps” (?)
  MVG.,
  Bert

 7. SRC says:

  Beste Wh.,
  Gelieve m’n reaktie om 14.52 te negeren. Zojuist SPX update verstrekt:
  “Following a top around the 61.8% Fibonacci extension at 3577, S&P 500 futures seemed to have stabilized. Prices were caught within the 3337 – 3397 inflection range. The 50-day SMA also held. A push above 3397 could reinstate the focus to the upside. A daily close under the 50-day SMA could risk opening the door to a reversal”.
  MVG.,
  Bert

 8. SRC says:

  SPX “mega” weerstand : 3425 [vink]

 9. SRC says:

  Volgende SPX weerstand is 3452, de 50.0 % fibo.

 10. Geert-Jan Nikken says:

  Weer een Vinkje…lijkt wel een Voliere…
  GRS Geert-Jan

 11. SRC says:

  Dip door Powell’s opmerking dat een Covid-19 vaccin cruciaal is voor de economie, doet opnieuw 3395
  afvinken.

  1. miked says:

   haha die is er toch in 3 a 4 weken…

  2. SRC says:

   Dien ook toe te voegen aan deze dip dat Powell zinspeelde niet op meer QE of het verlengen van obligatieaankopen.

 12. SRC says:

  Markt reaktie op Powell’s “zuinige” opmerking:
  https://twitter.com/i/status/1306315309398274048

 13. SRC says:

  Toch een SPX dagslot onder de 3397, de ’50-day SMA’ Omkering van de ‘rebound’ (?). Morgen opnieuw
  belangrijke dag met de ‘jobless claims’.
  Prettige avond verder.
  MVG.,
  Bert

Geef een reactie