S&P500: KonijnenGaatje

And I show you, how deep the rabbit hole goes….

“Nieuwe pogingen later in de sessie en later in de week tot hogere niveaus liggen dan in het verschiet. Vanaf morgen dus weer de kleine grafiek.” Aldus de slotconclusie in de DD van maandag. De laatste uren van maandag stonden inderdaad in het teken van opveren. Belofte maakt schuld. Onderstaand dus de kleine grafiek.

Eerlijk is eerlijk! De terugtrekkende beweging van gisteren ging dieper dan gedacht. Zie titel. Waarvan Akte! Toch start ook deze DD met de slotconclusie van gisteren. Anders verwoord, het kan wel weer eens wat hoger. In onderstaande grafiek staat een rode cirkel getrokken. De verwachting luidt dat deze cirkel, in lijn met de neergelegde strategie gisteren, in de komende sessies kan gaan trekken. De twee lijnen van de cirkel noteren respectievelijk 3441.50 en 3466.  Let wel, voordat de S&P500 deze niveaus kan aantikken, liggen uiteraard nog wel wat angels & voetklemmen op de weg.

De eerste (=lees, zwakke) weerstand ligt natuurlijk op de bovenkant van de zone waarvan gisteren was verwacht dat er steun zou liggen. Oftewel 3418. Zie ook dat de onderkant wolk inmiddels op dit niveau noteert. Toch denkt de DD dat hogere niveaus mogelijk zijn. De volgende horde/ijkpunt ligt rond 3436. Grofweg de bovenkant wolk alsook de tweede fibo-reactie op de voorafgaande daling.

Weet de S&P500 ook deze grens te pakken dan komt de cirkel in beeld. Maare…waar ligt het gevaar?

Deze zit uiteraard in de RSI. Doordat de S&P500 gisteren verder door is geschoten dan verwacht, is ook de indicator tot onder OS gedoken. Het gevaar van een NR ligt op de loer. Echter…

Daar de vorige top in de indicator vrij hoog is gezet, zal de RSI (=lees, S&P500) dus aardig moeten klimmen om dit gevaar te activeren. Want ondanks het feit dat de diagonelen van het huidige neerwaarste trendkanaal vanaf 12 oktober niet ingetekend staan, zal de lezer met een getraind oog zien dat het laagste punt van gisteren vrij exact op de steunlijn van dit kanaal is gezet.

S&P500 30 MinutenGrafiek

21 reacties op “S&P500: KonijnenGaatje”

 1. Gerrie says:

  Bedankt GJN.Voorlopig nog een patstelling so far.

  1. SRC says:

   @Gerrie, “so far..not…so good” door de toename markt vrees van een 2e golf Covid-19 nu in 36 Staten
   opmerkelijke toename is van ziekenhuisopnames. M.i. dient 3385 te worden behouden om deze
   “rebound” nog enige herstellende kracht te geven.
   MVG.,
   Bert

 2. SRC says:

  Waarde Geert-Jan,
  Gezien de huidige SPX-impasse wordt daardoor de 3404 de eerste weerstand (?)
  MVG.,
  Bert

  1. Paul27 says:

   Ik zou zeggen, ja. Zie nu de eerste weerstand in de zone 3005-3008. Maar daar gaan wij de komende uren niet doorheen. Mijn korte termijn indicatoren staan omlaag. Wij wachten op Larry K😊. Maar dat zal wel donderdag worden als de “phenomenal” GDP cijfers over het derde kwartaal verschijnen.

 3. Gerrie says:

  Ik spreek maar even voor mn beurt, maar zit ook die 3404 spx als weerstand te loeren. Al enkele keren getest, en heeft gehouden. Bij doorbraak naar de 3418 van GJN. Hoe langer t duurt gedurende de VS dag dan zal t in de middag daar eerder naar 3385 afzakken. Sharping the knives Bert.

  1. SRC says:

   Dank, beste Gerrie. Daarom sta ik nog steeds (al dagen) aan de zijlijn totdat de markt kiest. Wellicht do.
   want dan komt de (lang verwachtte) Q3/BNP uit met de schatting op : + 33.0% (Q2 : -31.4%).
   Tschüß,
   Bert

   1. detita444 says:

    Huhhh, van – 31.4% naar +33%???

    1. SRC says:

     Inderdaad Amice, en die schatting Q3 komt niet eens van Larry…. 🙂

    2. Paul27 says:

     Let op: 1 In de US berekenen ze de GDP groei op jaar basis. De werkelijke groei in een kwartaal wordt dus x 4 uitgedrukt. Dat doen wij in de EU niet. 2. Als een aandeel 100 kost en deze zakt 30%, dan is de prijs 70. Als het aandeel vervolgens 30% stijgt, dan is de prijs 91! Ook als de Q3 GDP op 30% uitkomt, zit de US economie dus nog in een behoorlijk gat. En dat zal de komende kwartalen niet worden ingehaald is mijn verwachting. De gewerkte uren geeft een beter beeld van de stand van de economie in deze situatie.

 4. Gerrie says:

  Is helemaal correct Paul27.

 5. SRC says:

  Voornoemde berekening van een BNP kan technisch wel correct zijn, maar de beurs reageert over het algemeen
  Niet-technisch.

  1. Paul27 says:

   Ja Bert. Je kunt er wel van uit gaan dat DT en LK de loftrompet van stal halen (maar die hebben ze voortdurend paraat is gebleken😂) En de DT stemmers zullen zeker onder de indruk zijn, denk ik zo. Ben wel heel benieuwd hoe Wall Street zal reageren.
   Denk zelf dat de COVID zorgen zwaarder zullen wegen. Het grappige is (nou ja grappig?) dat DT voordurend roept “we are rounding the corner” met COVID. Maar ik heb vroeger op school geleerd dat je zo een cirkel maakt.😂

   1. SRC says:

    Beste Paul27,
    DT beseft nu al, géén ‘bipartisan’ stimulus akkoord, geen Covid-19 vaccin en géén fase 4 trade-deal VS-China voor 3/11. Ach, u begrijpt wie er zal winnen. Amai, SPX passeert VS- “jantje beton” op 3404, kleine instap op weg naar 3018.

    1. detita444 says:

     Is dat niet iets te snel waarde Bert wat betreft die Jantje Beton….?

   2. detita444 says:

    Waarde Paul: 1. ze kennen daar maar 1 soort trompet en dat is diegene die naar een groente is genoemd. 2. Dat is alleen indien je steeds in dezelfde richting de hoek om gaat. 😉

    1. SRC says:

     Amice, die “loftrompet” kennen ze hier niet dan alleen bij “praise” uitdrukkingen. Overigens die groente (wit)lof heet hier: “belgian (!) endives”.

 6. SRC says:

  En maar hopen dat de slakkengang van de SPX géén “konijn uit de (hoge) hoed toveren” wordt bij het slot.

 7. Paul27 says:

  Het blijft maar consolideren.

 8. SRC says:

  Inderdaad, Paul, zèlfs Trump’s Covid cocktail “Regeneron” “herstelt” deze index niet richting slechts 3404.
  Prettige avond verder.
  MVG.,
  Bert

 9. Paul27 says:

  Fijne middag/avond Bert. Morgen verder zien.

 10. WP says:

  https://invst.ly/smc-4
  futures sp of we stoppen hier op .66% en trendlijn uit mei (ca 3318) voor bounce of we stoppen op 3272. Maar dat getal komt wel ook al is het misschien niet nu!

Geef een reactie