S&P500: KoersDruk

“De eerste tekenen van verzwakking en het mogelijk inzetten van een stevige aanval op de eerste steun wordt verkregen als de RSI vandaag niet tot boven OB klimt.”  Aldus de DD van woensdag.

In onderstaande grafiek valt af te lezen dat de RSI gisteren, bij het hertesten van de vorige top van eerder deze week, inderdaad niet is staat bleek om tot boven OB te reiken. Vandaag mag daarom rekening gehouden met wat koersdruk. Het eerste richtpunt na het uitblijven van OB is gisteren afgegeven op 3348. Een blik op de future leert dat deze inderdaad, met een laagste koers tot nu toe op 3348.50, inderdaad alweer netjes het vinkje heeft gezet.

De DD zit op het spoor dat een beweging in de cashmarkt tot aan 3348 gezien moet worden als correctieve zet. Net als gisteren de opmerking is geplaatst dat in de sessie een OB waarschijnlijk zou uitblijven, plaatst de DD vandaag de opmerking dat de verwachting luidt dat de indicator in de sessie van vandaag niet tot onder OS duikt.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 13 februari 2020

Eerder in de week is een waarschuwende koersbar in onderstaande grafiek afgegeven. Daarnaast blijft de RSI nog duidelijk achter.

Daar grotere bewegingen echter starten in de kleinste grafiek zal de S&P500 toch eerst door de eerste steun moeten duiken alvorens rekening mag worden gehouden met de start van een correctieve beweging. De steun is afgegeven op 3348.

Tot die tijd geldt dat de trend in onderstaande grafiek duidelijk stijgend is.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 13 februari 2020 DagGrafiek

3 reacties op “S&P500: KoersDruk”

 1. wh.giesen says:

  Zie ik daar eindelijk een batman verschijnen op de future?
  Koersdoel 3345 komt aardig overeen met 3348 zoals in de analyse aangegeven.

  mvg

 2. wh.giesen says:

  Batman is weggeveegd en de NR dus ook.

  mvg

  1. Floridaantje says:

   M’n simpele advies luidt nog steeds in huidige TREND, beste Wh., ‘go with the flow’ 🙂
   MVG.,
   Bert

Geef een reactie