S&P500: Keuzes

Opnieuw stuiterde de S&P500 gisteren bijna de gehele sessie tussen de lijnen op 2372 en 2367. Dat deze zone momenteel een belangrijke rol speelt was bekend. Zakt de index door of vormt de benoemde zone juist een springplank?

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Wat wordt het? Is de huidige zwakte van de laatste dagen een gezonde correctie die op haar laatste benen loopt of is op 1 maart juist even de top gezet en komt het lijstje met lagere koersdoelen weer terug? Zoals bekend ligt het antwoord op deze vraag in de zone 2372-2367. De koersonwikkeling van de laatste dagen in de dag-grafiek kan heel gemakkelijk de vorm aannemen van een vlag-formatie. In dezelfde grafiek begint de RSI echter te kraken. In de column van dinsdag is gewezen op de ruimte welke de indicator heeft nu de eerste horizontale lijn voorzichtig is doorboort. De start van vandaag zal naar alle waarschijnlijkheid weer binnen de inmiddels bekende grenzen zijn. Onder 2367 komt als eerste 2351 in beeld. Boven 2372 mag de blik echter weer op 2384. Ik neig zelf naar het eerste scenario, maar u weet: Reageren, niet Anticiperen! Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: Keuzes”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Thks voor de DD.
  Dus mijn parabo(o)l opmerking van gisteren is de 2372 slot-horde om daarnà
  de “blik van Nik” te richten op weerstand 2384
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Inderdaad. Alleen ik neig eerder naar een scenario dat de S&P500 eerst nog even onder 2367 zakt. Voor nu blijft de graadmeter echter redelijk binnen de gestelde lijnen. Rust dus.
  GRS Geert-Jan

 3. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw reaktie. Weer een stukje “wijzer”:” men is nooit te oud om te leren”.
  Bert

Geef een antwoord