S&P500: Judgement Day

Op basis van de reversal-bar van maandag mocht gisteren een verdere stijging van de S&P500 worden verwacht. De in de column geïntroduceerde lijnen in de intra-daggrafiek speelden conform verwachting een belangrijke rol. Rekent de graadmeter vandaag af met de dalende weerstandlijn?

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Dat het gisteren geen uitslaande brand zou worden, was bekend. Voor vandaag luidt de verwachting dat de S&P500 hoogstwaarschijnlijk rustig van start gaat, waarbij zij overigens wel kan afrekenen met de in de intra-daggrafiek ingetekende dalende weerstandlijn, en dan zo ongeveer rond twee-derde van de sessie wat beweging.  Alle ogen zijn gericht op de uitspraak rond 20.00 uur.

In de dag-grafiek staat sinds gisteren een licht dalend kanaal ingetekend. Nu bij de start van de week de onderkant succesvol is getest, luidt de verwachting dat de graadmeter in de komende dagen in staat moet zijn om tot aan de weerstandlijn op te lopen. Deze lijn fluctueert momenteel rond 2095. Let wel, de gemiddelde lijn rond 2069 kan voor wat obstructie zorgen.

Samenvattend kan worden gesteld, dat de verwachting voor de komende sessies positief is. Voor vandaag moet echter wel rekening worden gehouden met de mogelijkheid van volatiliteit. Dat soort dagen zit er nu eenmaal ook wel eens tussen.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3