S&P500: Jantje Beton

In de achterliggende dagen/weken is op deze plek meerdere malen het niveau 2453 aangehaald. De verwachting luidde dat dit niveau voor aarzeling zou zorgen. Inderdaad fungeert zij vooralsnog als Jantje Beton. Wat staat echter ook alweer in “de Dikke Nikken” geschreven over opwaartse trend en weerstand?

SP-IntraDagGrafiek

Laag openen en dan aantrekken. Zo luidde de verwachting voor de handelssessie van dinsdag. Op opening is gisteren het koersgat op 2430 gevuld en bij het slaan van de slotgong was de S&P500 gewoon weer binnen de grenzen van 2453 en 2440. Of, om in lijn te blijven met de titel van gisteren, zij was weer binnen de lijntjes.

In de weekgrafiek valt te zien dat het laagste punt van gisteren geabsorbeerd is door de eerste gemiddelde lijn. Nogmaals, er is meer nodig dan een raketje om de trend in dit tijdsframe te doen omslaan. Wordt de blik naar de intra-daggrafiek verschoven dan is de recente toename van volatiliteit goed terug te zien door de ingetekende lijnen. Tezamen vormen zij een omgekeerde ascending driehoek. De bovenkant van dit patroon ligt op de reeds overbekende 2453 zone.

Nu luidt een van de stelregels dat in een stijgende trend de focus ligt op de steunen. Weerstanden zijn er danook om te doorbreken. Zoals hierboven besproken blijkt uit de langere grafiek dat de onderliggende trend onveranderd opwaarts is. In dit licht bezien lijkt een herhaling van de gedachte dat het slechts een kwestie van tijd is voordat betonnen Jantje plaats moet maken gerechtvaardigd. Indien zo, dan ligt ijzeren Marieke rond 2470 te wachten. Tot slot kan worden opgemerkt dat de PR in de week-grafiek gisteren geen schade heeft opgelopen. De ijkpunten van deze set-up zullen besproken worden bij een eerste slotstand boven 2453. Voor nu de strijd met 2453. Dus eigenlijk is er helemaal niets veranderd. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

16 reacties op “S&P500: Jantje Beton”

 1. JvG says:

  Beste GJ, bedankt voor uw visie ik sluit me er verder ook geheel bij aan hoor (opmaak naar hoger 2500+) het gaat alleen om het timeframe waarnaar je kijkt. Persoonlijk denk ik dat we hier nog even wat hinder/ruis kunnen ondervinden voor we de 2470+ gaan zien. Mvg

 2. Gökhan Erem says:

  Vraag je het volgende af. Wat is hetgeen ik het minst waarschijnlijk acht.
  1. Scherp omhoog
  2. Scherp omlaag
  3. Onveranderd
  4. Rustig omhoog
  5. Rustig omlaag?

 3. Bert says:

  Onafhankelijk van de “waan van de dag” of andere “breaking (fake)news” momenten,
  minst waarschijnlijke : ad.3

 4. Gökhan Erem says:

  Dan ben je best actief voor iemand die weinig verwacht 🙂

 5. Gökhan Erem says:

  ok doen het anders optie 3 bestaat niet meer, en dan ?

 6. Bert says:

  Alléz..dàn ad 1…waarom..voorbeeld…ma-nacht “rakketjer Kimmeke” lanceert weer eens wat..S&Pfutures 15 pips in luttele minuten down..hoeveel tradingsuren/-dagen ging deze
  index scherp omhoog als ‘meest waarschijlijk”

 7. Gökhan Erem says:

  Nou das dan een keuze die we van het lijstje kunnen afschrapen. Phoe, nou das dan ook gedaan, posities in genomen? Ja kunnen we overnight, of wisselen we nog nummers uit voor noodgevallen? Je kunt Nikken altijd bellen. 🙂

 8. Geert-Jan Nikken says:

  Nikken zegt… 2453…Vink…waarvan akte…
  GRS Geert-Jan

 9. Geert-Jan Nikken says:

  De vraag was niet of… maar meer wanneer…
  GRS Geert-Jan

 10. Bert says:

  Beste Gokhan,
  Waarom Geert-Jan bellen als zijn “Jantje Beton” méér zand was dan grind.
  Weer GJ’s “Feest der Herkenning”…
  MVG.,
  Bert

 11. Pieter says:

  Een diepe buiging GJ!! Mijn oprechte complimenten voor deze week, wat een geweldige tips heeft u gegeven. Helaas door drukke werkzaamheden niet mee kunnen doen met AEX maar de timing was formidabel!! Het is dat u armen vol bloemen geplukt heeft langs de rand van….. want anders had u van mij wel weer een mooi boeket kunnen krijgen.
  GRS Pieter

 12. Pieter says:

  dat is vreemd, mijn reactie is al een half uur in afwachting van moderatie…. zo reageert dat wel lekker op het forum 🙂

 13. wh.giesen says:

  Ben eruit nu, misschien wat terugzakken(pullback and go) en morgen afmaken dat is mijn inschatting op dit moment.

  mvg

  1. Bert says:

   Ook ik heb de meeste long posities zéér guitig afgeroomd.

   1. wh.giesen says:

    Goed gedaan Bert, morgen weer een dag en veel dank aan dhr Nikken en Gokhan voor hun manier van werken en communiceren.

    mvg

 14. Bert says:

  INDEED, beste wh.giesen.
  MVG,
  Bert

Laat een reactie achter