S&P500: Impasse

De S&P500 hield het gisteren dicht bij huis. Het hiaat van maandag is dinsdag slechts gedeeltelijk gevuld. Vandaag kan de index opnieuw proberen het koersgat te sluiten. Het kernwoord voor de S&P500 is momenteel echter: Impasse.

Na gisteren staan de grenzen van de gap van afgelopen maandag getrokken op 2651 en 2658. Zoals in de inleiding aangegeven luidt de verwachting dat de S&P500 vandaag dit openstaande gebied kan gaan opvullen. Net als in de achterliggende dagen luidt echter ook voor vandaag weer de verwachting dat de opwaartse ruimte beperkt is. Mocht het hiaat helemaal worden gevuld dan ligt rond 2662 alweer het volgende obstakel. In de kleinste grafiek wordt de huidige impasse steeds duidelijker zichtbaar. Al sinds 17 januari stuitert de S&P500 op en neer zonder echt een kant te kiezen. Het gegeven dat de MA50 nagenoeg horizontaal loopt is hiervan de visuele bevestiging. Ook de RSI fluctueert in onderstaande grafiek al lange tijd onder OB en boven OS. Het wachten is en blijft dus op de volgende impulsbeweging.

SP-IntraDagGrafiekIn de dag-grafiek spelen twee lijnen een rol. Allereerst de diagonaal dalende trendlijn over het verloop sinds het laatste kwartaal van vorig jaar. Deze start vandaag rond 2670. In combinatie met de kleinste grafiek kan dus opgemerkt worden dat de weg naar boven vol ligt met weerstanden. De tweede lijn is de horizontale lijn rond 2605. Inmiddels nadert de MA50 dit niveau alsook de MA20. De eerste kent nog een dalend verloop terwijl de tweede al enkele dagen/weken een stijgend karakter kent. Het gegeven dat de lijnen op dit moment convergeren is dus de volgende aanwijzing dat het huidige marktbeeld er een is van consolidatie, of anders verwoord, een impasse.

SP-DagGrafiek

Na twee sessies in deze week is de weekscore tot nu toe nog negatief. Deze ontwikkeling volgt op de doji-formatie van vorige week. De RSI stoot onveranderd haar hoofd tegen de horizontale lijn welke is gebaseerd op voorafgaande oude toppen en bodems. Een signaal dat verdere ruimte beperkt is. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

 

 

3 reacties op “S&P500: Impasse”

 1. wh.giesen says:

  Het Island-reversal patroon is teniet gedaan met deze stijging, afwachten tot er een nieuw omkeerpatroon is dus.

  mvg

 2. wh.giesen says:

  RSI inmiddels weer OB en hogere top, impliceert dat er van een daling voorlopig geen sprake is.

  mvg

 3. Phoenix says:

  Dat is al sinds de Kerstdagen het geval, nauwelijks een significante dagcandle te zien. Ook vandaag zijn de 2662 en 2670 weerstanden gesneuveld, er blijkt steeds genoeg ruimte naar boven te zijn.

Laat een reactie achter