S&P500: Hogere Bodem

De verkoopdruk in de S&P500 was gisteren tijdens de sessie van korte duur. De afkoeling heeft in de kleinste grafiek geresulteerd in een volgende hogere bodem en in de RSI in een nieuwe PR.

Onveranderd waait er een positieve wind in de S&P500. Na gisteren is in de kleinste grafiek een diagonaal oplopende trendlijn getrokken onder het verloop van de index sinds 22 april. Deze lijn duidt het gegeven dat momenteel sprake is van hogere bodems. De RSI ondersteunt dit gegeven door bij iedere verkoopdruk een bodem boven de OS-lijn te zetten.

Op basis van een PR kon eerder in de week een eerste ijkpunt worden bepaald op 2945. Inmiddels is de S&P500 in de achterliggende sessies tot tweemaal toe richting dit niveau opgelopen. In de tussenliggende afkoeling is echter opnieuw een PR gevormd. Deze heeft een ijkpunt op 2958. Deze set-up duidt het gegeven dat na gisteren een hogere bodem vandaag een hogere top wordt gevormd. Zie hier de opmerking over de positieve wind. Let wel, hier staat niet dat op 2958 een top gezet dient te worden. Trend is immers Trend en de S&P500 noteert in onbeschreven gebied.

Zolang de steunen intact zijn blijft dit de insteek van de DD. De steun voor vandaag wordt gezet op de hiervoor benoemde oplopende steunlijn. Gedurende de sessie kan deze lijn opklimmen naar 2936. En dat is een bekende van de DD.

SP-IntraDagGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Hogere Bodem”

  1. Roelof says:

    En op 2965/2967 ligt de volgende Fibonacci extensie.

Laat een reactie achter