S&P500: Hobbyisme

Opnieuw gaat vandaag de eerste aandacht uit naar 3002. Alleen nu moet natuurlijk wel even opgelet worden of deze zone niet als weerstand gaat fungeren.

Focus op Steun. Aldus het motto van de DD in de achterliggende weken. In onderstaande grafiek staan drie horizontale lijnen ingetekend. De eerder deze week neergelegde verwachting luidde dat de S&P500 door kan zakken naar de tweede lijn, maar de praktijk leert inmiddels dat de index in de tussenliggende sessies is doorgezakt tot aan de derde lijn rond 2978. De reden waarom nu rond 3002 moet worden opgelet volgt uit de stelling dat oude steun als weerstand kan fungeren. Vraag is dus of de gisteren ingezette beweging omhoog niet gewoon een reactieve zet is.

Extra reden om rond 3002 op te letten volgt uit het gegeven dat hier de derde reactielijn ligt van de voorafgaande daling van 3018 naar 2973. Wat ook niet mee werkt is het gegeven dat de RSI gisteren onder OS is gedoken. Deze notering geeft aanleiding om op zoek te gaan naar een Negatieve Reversal. Er staat al een NR ingetekend in onderstaande grafiek. Mocht de S&P500 toch nog wat door stijgen naar 3002 dan kan vandaag een nieuwe NR worden gezet.

Al met al lijkt een tijdelijk Waterloo rond 3002 niet heel irreëel en kan de S&P500 op basis van het bovenstaande verhaal weer wat wegglijden. Impliceert dit nu dat afstand genomen moet worden van het langere doel 3105? Zoals bekend kwam deze vanuit de daggrafiek, dus laat ons de daggrafiek nog een keer onder de loep nemen.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 19 juli 2019 30 MinutenGrafiek

Wordt een blik op de daggrafiek geworpen dan kan gesteld worden dat de daling In de juni een halt is toegebracht op de eerste correctielijn van de voorafgaande stijging. De theorie stelt dat na een reactieve beweging een nieuwe actie-beweging volgt met als eerste extensie 61.8 procent. Wordt de berekening toegepast dan verschijnt 3105. Verstoort de terugval van deze week dit beeld?

De DD is nog niet zo ver. Wat opvalt is dat de S&P gisteren netjes door de Ma20 lijn uit deze grafiek is opgevangen. De verwachting luidt dat deze lijn ook in de komende sessies als dynamisch opstuwend juk kan fungeren. Het is voor de DD dus nog te vroeg om al afscheid te nemen van het 3105 scenario. Het wegglijden waarnaar bij de kleinste grafiek is verwezen moet dus slechts gezien worden als het nemen van een nieuwe aanloop.

Het risico voor deze aanloop ligt tot aan de MA20 lijn.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 19 juli 2019 DagGrafiek

Zoals al enkele dagen/weken opgemerkt lijkt het of het grotere plan vanuit de weekgrafiek regeert. Daar zijn de MA-lijnen namelijk positief gestemd. De verwachte hogere koersen zijn dus een logisch gevolg van de technische stand van zaken in deze grafiek. Wordt Vervolgd!

S&P500 WeekGrafiek

Technische Analyse S&P500 19 juli 2019 WeekGrafiek

6 reacties op “S&P500: Hobbyisme”

 1. VeiligeVictor says:

  Dank je!

 2. floriaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Echter mocht deze index verder wegglijden bij 3002, is dan de eerste steun nog 2990 (?)
  Indien toch de 3002 wordt doorbroken, verschijnt vervolgens de weerstand 3010 (?)
  Dank u en alvast Prettig Weekend.
  MVG.,
  Bert

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Inderdaad eerste steun rond 2990….let wel…net als gisteren in opwaartse zin…denk ik nu dat deze in neerwaartse zin best eens kan klappen…dus eigenlijk pas echte steun rond 2978….naar boven toe ben ik het wel met u eens…het zal boven 3002 waarschijnlijk weer stroperig worden tussen 3010 en 3015.
  GRS Geert-Jan

  1. floriaantje says:

   Waarde Geert-Jan,
   Thks voor uw wederom snelle reaktie.
   MVG.,
   Bert

   1. floriaantje says:

    Waarde Geert-Jan,
    Tiens nog vergeten. Kan vanavond niet blazen zoals gisterenavond. 🙂
    Vermoed ook niet dat het nodig is nu de contouren vaststaan.
    MVG.,
    Bert

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Eerste steun op 2990 doet weer netjes dienst…avond is nog lang…eens kijken of een tweede aanval op 2990 het ook overleeft.
  GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter