S&P500: Hetzelfde Verhaal

Rustig maar gestaag. Nog steeds is dat het motto voor de S&P500. Gisteren is de ATH conform verwachting weer wat scherper gezet. Wel is ook weer een nieuw koersgat ontstaan.

SP-IntraDagGrafiek

Over de S&P500 valt niet heel veel meer te vertellen dan dat in de achterliggende dagen al is gedaan. De onderliggende toon is nog steeds positief. Riskant puntje is wel de constatering dat de beweging met steeds meer koershiaten gepaard gaat. Het fundament wordt daarmee verzwakt. Het zal niet lang duren voordat de S&P500 deze gaat vullen, alleen dat moet in het grotere plaatje juist gezien worden als gezonde beweging. Niet de start van een daling of einde van de rally. U merkt het al, deze DailyDosis is een herhaling van wat hier gisteren stond geschreven. Toch even een opmerking. Gisteren las ik in een post onder de DailyDosis dat de zeer zware 2478 was doorbroken. Dit niveau is op deze plek echter nimmer en nooit aangemerkt als weerstand. Laat staan zware weerstand. Het niveau is maanden geleden berekend aan de hand van extensiebewegingen en heeft lange tijd gefungeerd als richtpunt. Net zoals de eerder deze week afgegeven volgende koers op 2537 nu dient als ijk- en richtpunt. Het feit dat we ATH noteren geeft al aan dat geen sprake kan zijn van weerstand. Deze dienen in de komende weken eerst gezet te worden. De S&P500 handelt immers in uncharted territory zoals dat zo mooi heet. Let wel, de opmerking dat er momenteel geen weerstanden kunnen worden bepaald aan de hand van vorige bodems of toppen betekent natuurlijk niet dat de index alleen maar kan stijgen. Maar dat had u begrepen. Wordt Vervolgd!.

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: Hetzelfde Verhaal”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Idd. ik was degene die de “doorbraak zware weerstand 2478” stelde. U mag best mijn naam noemen, en zeker die van mij. Toch blijf ik twijfelen of de S&P500 “dezelfde gewoonte
  c.q neiging heeft als de AEX” in de betekenis van elke hiaat te vullen. Terecht zult u wel
  reageren, dit is niet TA-onderbouwd !
  MVG.,
  Bert
  Uw F-Kameraad

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Nummer zal ik een rood wit kameraad “aanvallen“
  GRS Geert-Jan

 3. Bert says:

  Toch wèl “hand-in-hand” op 020, 040,etc….:)

Laat een reactie achter