S&P500: Het Plan

Stiigingsdag en dalingsdag wisselen elkaar momenteel netjes af in de S&P500. Na een rondje van zwakte gisteren, vandaag dan maar weer omhoog?

Het verwachte vinkje is woensdag gezet. Zoals bekend geldt deze opmerking slechts voor de marketing. De aandacht in het koersgeweld diende gisteren uit te gaan naar de volgende stap van de RSI. De ingetekende groene pijl duidt het gegeven dat de indicator in de daling boven haar OS lijn is blijven hangen. Deze ontwikkeling mag gezien worden als aanwijzing dat de verkoopdruk aan het opdrogen is.

Nu is er wel een klein probleem. De verwachting luidde dat bij het uitblijven van een OS de S&P500 weer zou kunnen klimmen naar de MA-wolk. Een blik op onderstaande grafiek leert echter dat de index deze stap al heeft gezet. De slotstand ligt immers vrij aardig tegen de korte MA-lijn aan.

Bij de start vandaag wordt dus enige aarzeling verwacht. Dat neemt niet weg dat de visie blijft staan dat de S&P500 de wolk onder druk kan zetten en door kan klimmen naar de ingetekende diagonaal dalende lijn over de recente toppen. Dit betekent een verder herstel naar grofweg 2500. Een oude bekende.

S&P500 30 MinutenGrafiek

echnische Analyse S&P500 19 maart 2020 30 MinutenGrafiek

Voor de weekgrafiek betekent de neergelegde visie dat de index weer terug kan naar de doorbroken trendlijn vanaf 2009. Net als eerder in de week ook vandaag weer de toevoeging dat als de S&P500 het op haar heupen krijgt dat dan 2555 ook mogelijk is. Ook 2555 is een oude bekende.

Let wel, indien de S&P500 opnieuw doorklimt naar 2555 dan betekent dat voor de kleine grafiek natuurlijk dat niet alleen de wolk is overwonnen, maar ook dat de dalende trendlijn vanaf het begin van deze maand is doorbroken. Het doorbreken van dit dalend juk mag gezien worden al lichtpuntje voor de komende sessies.

S&P500 WeekGrafiek

Technische Analyse S&P500 19 maart 2020 WeekGrafiek

Geef een reactie