S&P500: Het Plan

Een blik op de slotstand leert dat de S&P500 gisteren is gesloten op het niveau waarvan is uitgesproken dat deze hoogstwaarschijnlijk als weerstand zal gaan fungeren: 1992.  De visie blijft dat de oude weerstand rond 1950 zeer binnenkort nog een keer wordt opgezocht.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Een herhaling van zetten. Draaien en dralen en in de slotminuten een kleine winst. Dat was het beeld van woensdag. En het was ook het beeld van donderdag. Conform verwachting bleef een grote winst uit. Voor vandaag wordt wederom rekening gehouden met een S&P500 die moeite zal hebben om een grote plus toe te voegen. Opnieuw liggen de ontwikkeling van de RSI in de kleinste grafiek en een blik op de daggrafiek ten grondslag aan deze uitspraak. Dat brengt het verhaal van deze column onveranderd terug bij de woorden van woensdag:

De vaste lezer kent het drie stappenplan bij een doorbraak van een belangrijke zone. Anders verwoord, de aantrekkingskracht van het gebied 1950 hoeft nog niet te worden uitgegomd. Nu moet dezelfde zone dan echter als steungebied gaan fungeren. De zogenoemde VervolgStap. Een succesvolle test van de oude weerstand geeft aanleiding om in de komende dagen rekening te houden met verdere koerswinst voor de S&P500.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3