S&P500: Het Belletje

Opnieuw lag het laagste punt gisteren vrij scherp langs de eerst gedefinieerde steunpilaar op 2498. De beer ligt echter wel te loeren. Zie in deze ook de titel en de afbeelding van donderdag.

SP-IntraDagGrafiek

Afgelopen woensdag is een gevaarlijke doji formatie in de dag-grafiek gevormd. Gisteren was de eerste reactie een nieuwe test van de steunpilaar op 2498. Of deze piketpaal nog lang gaat houden valt echter sterk te betwijfelen.

Aan het begin van de week is reeds aangegeven dat gedurende het tweede gedeelte van deze week de neerwaartse druk naar alle waarschijnlijkheid zou toenemen. De ontwikkeling van donderdag past dus in het plaatje. De verwachting dat 2498 uiteindelijk bezwijkt ook.

De verwachte verzwakking krijgt echter wel het kenmerk van een natuurlijke correctieve beweging. Gewoon de volgende stap binnen het langere plaatje van de stijgende trend. In de kleinste grafiek lopen al enkele dagen een aantal horizontale lijnen mee. De bijbehorende niveaus zijn afgedrukt. De verwachting luidt dat de respectievelijke lijnen nu als magneetpunten gaan fungeren. De onderste lijn loopt rond 2480. Het laatste fibo-grid van de recente voorafgaande stijgende beweging noteert rond 2478. Een aanname dat de correctie in de komende dagen beperkt blijft tot de zone 2480-2478 lijkt daarom een redelijke aanname. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

Laat een reactie achter