S&P500: HerHaLing (deel 2)

Voordat de S&P500 kan doorstomen naar 2800 dient zij nog even af te rekenen met de zone 2788. Aldus de DD van donderdag. Ook voor vandaag staat de eerste weerstandlijn weer getrokken op 2788.

Het beeld van de S&P500 van de achterliggende dagen laat een zijwaarts verloop zien. De lijnen staan getrokken op 2788 en 2761. De RSI ondersteunt de huidige impasse door in de kleinste grafiek al dagen geen duidelijke OB, nog een duidelijke OS notering te laten zien.

Wat nog meer opvalt in deze grafiek is dat de MA’s in de achterliggende dagen naar elkaar toe zijn bewogen en op het punt staan om een cross te laten zien. Vandaag gaat de eerste aandacht weer uit naar de bovenkant van de benoemde range waarbij opgemerkt dat deze stap naar alle waarschijnlijk weer gepaard gaat met het uitblijven van een OB in de RSI. Anders verwoord, een voortzetting tussen de ingetekende en hierboven benoemde lijnen lijkt het meest waarschijnlijke scenario.

Let wel, schiet de S&P500 door dan kan zij als laatste rekoefening nog naar 2800 doorschieten. Maar dit ligt niet in de lijn der verwachting.

SP-IntraDagGrafiek

Hett wachten is dus op een keuze uit de huidige bandbreedte. In de dag-grafiek is de RSI tot stilstand gekomen net onder de OB-lijn. Het uitblijven van ondersteuning maakt het beeld ook in deze grafiek fragiel. De dag-grafiek heeft namelijk alle bouwstenen in zich voor de vorming van een grote NR waarbij de top in de RSI van 3 december 2018 het startpunt vormt.

SP-DagGrafiek

Onder 2761 liggen de volgende ijkpunten om te beginnen op 2735 en 2719. Het klopt dat de DD op dit spoor zit. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: HerHaLing (deel 2)”

 1. floriaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD. Bedoelt u niet met :: …..”een zijwaarts verloop zien. De lijnen staan getrokken op
  2788 en 2761″ ….in de tweede alinea de “2788” , 2775 dient te zijn (?).
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Nee…de lijnen staan getrokken op de benoemde niveaus..zie ook de kleinste grafiek…ik doel op de bovenste twee blauwe lijnen….
  GRS Geert-Jan

  1. floriaantje says:

   Waarde Geert-Jan,
   Okay…”lesson learned as you get older”….
   MVG., 🙂
   Bert

Laat een reactie achter