S&P500: HerHaling

Ook gisteren bleef de bevestiging vanuit de indicator uit. Een herhaling van de opmerking dat dit uitblijven reden geeft voor alertheid is daarom op zijn plaats.

Voordat de S&P500 kan doorstomen naar 2800 dient zij nog even af te rekenen met de zone 2788. In de kleinste grafiek staat daarom een horizontale lijn getrokken op dit niveau. Voor de onderkant wordt, net als gisteren, vooralsnog niet verder gekeken dan de MA50 lijn. Deze is inmiddels opgelopen tot aan 2775. Anders verwoord, zolang de S&P500 zich boven de rode lijn in de kleinste grafiek handhaaft mag aangenomen worden dat de druk op de eerste weerstand 2788 aanwezig blijft.

Het testen of aantikken van de gemiddelde lijn moet in het beeld sinds 8 februari immers gezien worden als volgende hogere bodem. De verwachting luidt dat de RSI vandaag niet tot onder OS duikt.

SP-IntraDagGrafiek

Een succesvolle test van de MA50 geeft aanleiding om in de komende dagen ook de blik te richten op de zone 2800. De horizontale lijn op dit niveau staat onveranderd ingetekend in de weekgrafiek.

SP-DagGrafiek

Maar wat als blijkt dat de MA50 uit de kleinste grafiek de verkoopdruk niet weet te absorberen? Glijdt de S&P500 in de komende dagen door, dan lijkt 2735 ook mogelijk. Het klopt dat de DD op dit laatste spoor zit. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

5 reacties op “S&P500: HerHaling”

 1. wh.giesen says:

  Is er een timeframe te benoemen om onder die 2775 te sluiten om een shortrit te rechtvaardigen?
  Ik ga er vanuit dat dit de 30min grafiek zal zijn.

  mvg

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Giesen,
  Dat is correct.
  GRS Geert-Jan

 3. wh.giesen says:

  Ok thnx, ik ben tijdens deze terugtest op de lijn short gegaan, de stop ligt op 2785 boven de 20MA dus.
  We zullen zien.

  mvg

 4. wh.giesen says:

  Ik ben eruit inmiddels, zie het er erg gecontroleerd uitzien. Morgen maar weer eens kijken naar een lagere top.

  mvg

 5. Buurman says:

  Veel beweging weinig richting, wachten op een keuze, zijwaarts, het gevecht om de gemiddelde lijnen, etc, etc.
  Na de stabiele stijging lijkt de index nu te kalmeren. Morgen “herhaling 4”, met hopelijk een uitkomst voordat het weekend begint.

Laat een reactie achter