S&P500: Genoeg?

De focus lag afgelopen vrijdag op een verdere verzwakking binnen het trendkanaal waarin de S&P500 al sinds midden vorige maand fluctueert. Zo geschiedde! Zijn de index en de indicator voldoende afgekoeld om hogere zones op te zoeken?

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Het trendkanaal waarbinnen de S&P500 al enkele dagen/weken fluctueert staat onveranderd ingetekend in onderstaande intra-daggrafiek. Zoals te zien heeft de tweede helft van vorige week in het teken gestaan van een geleidelijke beweging van weerstandlijn naar steunlijn van dit kanaal. Deze laatste lijn heeft haar werk gedaan. In de dag-grafiek is het eindresultaat van vrijdag een doji-formatie en heeft de koersontwikkeling van vorige week iets weg van een vlag-formatie. Technische indicaties welke wijzen op een hervatting van de trendmatige beweging omhoog. Het probleem zit hem echter in de ontwikkeling van de RSI.

In de achterliggende dagen is het de indicator in de dag-grafiek niet gelukt om met overtuiging boven de OB-lijn uit te klimmen. In een tijdsframe lager is de RSI in de achterliggende dagen zelfs tegen een horde aan gelopen welke gezien kan worden als de bovenkant van een potentiële nieuwe Bear Market. Op basis van de ontwikkeling van deze leidende indicator moet de vraag uit de titel dus negatief beantwoord worden. De verwachting luidt dat de S&P500 vandaag wederom op zoek gaat naar de steunlijn uit de intra-daggrafiek. Deze lijn is door het verloop van tijd inmiddels opgeklommen tot aan 2082.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3