S&P500: Gemiddelde Lijn

Afgelopen maandag werd ingestoken op herstel naar de gemiddelde lijn uit de dag-grafiek. Twee handelssessies verder is de S&P500 inderdaad op deze lijn gesloten. Was dit het alweer of zit er nog meer opwaarts momentum in het vat?

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

De vaste lezer weet dat de gemiddelde lijn in de dag-grafiek vaak als aantrekkingspunt fungeert. Aldus de column van maandag. Nu wil de theorie dat dit soort lijnen niet alleen als aantrekkingspunt fungeren, maar ook de neiging hebben om als obstakel of aarzelmoment op te treden. Dat laatste lijkt ditmaal opnieuw het geval. Concreet betekent dit dat rekening moet worden gehouden met enige terugval. De titel van afgelopen maandag was immers gekozen voor de marketing, niet zozeer omdat verwacht werd dat de S&P500 in een rechte streep zou doorlopen tot aan 2135 en hoger.

Tot hoever kan de graadmeter terugvallen? De vaste lezer zal zich ongetwijfeld nog de Zone herinneren. De onderkant van deze zone lag rond 2063. Dit niveau vormt nu het eerste punt van oriëntatie. De oplettende lezer heeft echter in de dag-grafiek de trendlijn onder de bodems van april en mei opgemerkt welke vanaf vandaag staat ingetekend. Net zoals in de AEX column van gisteren ook in deze column over de S&P500 de expliciete opmerking dat in de komende dagen weleens kan blijken dat deze trendlijn de aanduiding krijgt van neklijn. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

Geef een antwoord