S&P500: GeHaald

De S&P500 heeft vorige week als een grote reversal-week afgesloten. Met de slotstand is de S&P500 weer terug in de zone 2797. Of dit niveau het de komende dagen gaat houden valt zeer sterk te betwijfelen.

Het wordt spannend rond 2797 de komende sessies.  In de kleinste grafiek valt op dat de RSI in de daling van vrijdag nog niet tot onder OS is gedaald. Daarnaast valt op dat de huidige slotstand in de dag-grafiek dicht op de MA20 ligt.Op zich zijn dit positieve puzzelstukjes. Tegelijkertijd moet worden opgemerkt dat enige vorm van herstel waarschijnlijk beperkt zal zijn.

Zoals in de inleiding reeds benoemd kwalificeert de week-bar zich immers als reversal-bar. Deze patronen duiden veelal op een verdere zwakte. Nu de S&P500 invulling heeft gegeven aan de verwachting dat 2797 snel weer zou verschijnen, luidt de verwachting voor deze week dat dit niveau neerwaarts wordt doorbroken.

SP-IntraDagGrafiek

De focus komt daarmee te liggen op 2745. Bij de start van de nieuwe week kan de eerste weerstand gezet worden op 2825.

Dus dat betekent dat enig herstel geacht wordt richting dit niveau spaak te lopen en zolang de S&P500 onder dit niveau noteert een vervolg van zwakte mag worden verwacht.

SP-DagGrafiek

In de week-grafiek laat de RSI sinds begin 2018 lagere toppen zien. Tevens zit de indicator in een Bear Market Range. In combinatie met de reversal-bar van vorige week is dit reden om rekening te houden met verdere  druk op de koersontwikkeling.

Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

 

 

Laat een reactie achter