S&P500: Geduld is Schoon

Zoals gezegd: Uitstel, geen Afstel. Gisteren kon het eerste vinkje voor de week worden gezet. In de kleinste grafiek is een duidelijk patroon van lagere toppen en lagere bodems zichtbaar. Vooralsnog geen reden dus om de neergelegde visie al aan te passen.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Het scenario blijft het scenario. Net als gisteren start de analyse met deze zin. Gisteren is 2258 (ruimschoots) bereikt. Het eerste punt op het begin deze week afgegeven verlanglijstje. Het herstel dat werd ingezet na het afvinken van de eerste horizontale lijn in de kleinste grafiek  heeft de S&P500 weer teruggebracht bij de dalende lijn over de meest recente toppen. Voor vandaag luidt de verwachting dat deze lijn opnieuw als obstakel gaat fungeren. Dat betekent dat de blik wederom op lagere koersen komt te liggen. Op het afvinken van de volgende twee niveaus. Nu moet natuurlijk wel gesteld worden dat 2245 en 2230 naar alle waarschijnlijkheid, en dat is een understatement, niet meer deze week gehaald gaan worden. Naast de euforie dus ook een kanttekening bij de columns van deze week. Volgende week is daarnaast een verkorte week met de markten gesloten op maandag. Het afvinken van 2245 en 2230 is echter wel het vooruitzicht voor volgende week. Tot dinsdag. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

4 reacties op “S&P500: Geduld is Schoon”

 1. ikken, says:

  Waarde Geert-Jan,
  Bedankt voor uw daily update. Zulks 20 keer per handelsmaand levert ook een
  S&P 500 Blik van de Nik op. Sorry, dat is beetje flauw..zal dit niet meer “aankaarten” !
  Echter dankzij uw 2158 ijkpunt paste m’n ‘buy-the-dip’ “patience” spel prima. Blijf dit ook volgen nu de 2273 lijn toch opnieuw wordt gepasseerd naar een hogere top ? toe…
  MvG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  RSI niet OB en index al weer onder de dalende lijn. Mijn visie blijft onveranderd. Zoals de titel van vandaag reeds aangeeft.
  GRS Geert-Jan

 3. ikken, says:

  Waarde Geert-Jan,
  Zéér bedankt voor uw reactie. Echter slot wéér boven dalende lijn + volgende week nadruk
  op FA door Q4 (verwachte betere) results ‘bevestigt’ “Trend(buy-the-dip) is your Friend”.
  Toch weer long ingestapt op 2273 of anders wordt het voor mij ‘Grote muil Dikke lip’.
  Dank u en prettig weekend.
  MVG.,
  Bert

 4. Jan says:

  Kans is aannemelijk dat de daling afgerond is en we inmiddels aan nieuwe uptrend begonnen zijn

Geef een antwoord