S&P500: Emotioneel

Op basis van het trendkanaal uit de dag-grafiek mag veel eerder worden aangenomen dat de kopers zich pas rond 2050 verzamelen. Aldus de column van donderdag en woensdag. Laat ons een moment stilte betrachten bij het aanschouwen van de laagste koers van gisteren. Waarvan Akte!

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek van de S&P500 staat sinds deze week een trendkanaal ingetekend. De onderkant van het trendkanaal wordt gevormd door de oude neklijn van het mislukte hoofd schouder patroon. De vaste lezer zal zich deze lijn herinneren. Zie hier de kracht van het laten staan van oude steun- of weerstandslijnen. In een latere fase fungeren deze lijnen vaak opnieuw als steun, weerstand of juist omgekeerd. Tot zover de theorie.

Ondanks de opleving vanaf het berekende dieptepunt op 2050 is de kou in de S&P500 nog niet uit de lucht. Rond 2088 bevindt zich een duidelijk obstakel welke eerder deze week al van zich liet horen. De verwachting luidt dat ditzelfde niveau in de komende sessies opnieuw de verdere opwaartse ambities van de graadmeter verstoort. Een blik op de RSI ondersteunt deze visie want met het oplopen van de index reikte de indicator niet veel verder dan halverwege haar bandbreedte. Anders verwoord, de RSI zit nog steeds gevangen in een Bear Market Range in het laagste tijdsframe. Met koersen onder 2088 ligt de eerste focus op een bescheiden terugval tot aan 2065. Veel belangrijker is echter de constatering dat koersen onder 2088 geen enkele aanleiding geven om al positief te worden. De aangehaalde 2065 mag dan ook gezien worden als een eerste koersdoel.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

 

Geef een antwoord