S&P500: Duwen en Drukken

Vorige week stond in deze column de gehele week de horizontale bandbreedte centraal waarbinnen de S&P500 momenteel gevangen zit. Wordt dit de week waarin de index een kant kiest?

SP-IntraDagGrafiek

Bij het begin van de nieuwe handelsweek staan de horizontale grenzen onveranderd ingetekend in de kleinste grafiek. Aan het begin van vorige week drukte de S&P500 op de steunlijn van de range. Dit ging echter steeds gepaard zonder ondersteuning van de RSI. Tegen het slaan van de slotgong op vrijdag stond de index dan ook aan de bovenkant van de bandbreedte. Een blik op de RSI leert dat ditmaal wel sprake is van een notering boven de signaallijn. Deze ontwikkeling geeft aanleiding om rekening te houden dat de boven kant van de range in de komende dagen sterk onder druk komt te liggen. De opwaartse druk blijft van kracht zolang de graadmeter zich staande weet te houden boven 2389. Onder dit niveau moet aangenomen worden dat de poging is mislukt en dat de impasse verder aanhoudt. Zoals vorige week reeds berekend kan op basis van de diepte van de zijwaartse band een eerste projectiepunt worden bepaald rond 2414. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: Duwen en Drukken”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Afgelopen zondag teveel “geantcipeerd” op de Schaal. Maar F. is nu eenmaal
  lijden en poetsen. Echter as zondag zal Kuyt op het veld en de 10-duizenden
  “soortgenoten” in de Kuip -zoals diverse keren eerder dit seizoen is
  gebleken- weer zegenvierend “reageren” !
  MVG.,
  Bert

 2. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Bij nazicht van uw “impasse” DD zie ik een trading range 2382-2398.
  Is de steun 2382 nu vervangen door 2389 ?
  Dank U.
  MVG.,
  Bert

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  De druk op de weerstandlijn is momenteel in volle gang en blijf actief zolang de S&P500 boven 2389 noteert. Zakt zij onder dit niveau dan is het weer de oude range 2398 tot 2382.
  GRS Geert-Jan

Geef een antwoord