S&P500: Dringen

De Amerikaanse markt heeft de grens bereikt van de weerstand. Iets hoger en dan is het los. De bodem is afgerond en de correctie krijgt dan momentum. De focus gaat dan over van neerwaarts tot op z’n best zijwaarts, naar opwaarts en na een tijdje mogelijk weer zijwaarts. Bijna, nog niet dus.

S&P500 Intradaggrafiek

S&P500 Intradaggrafiek

De grens van 1950 in de S&P500 index staat als een huis. Iedereen ziet hem. Of het nou een uitbraak betreft voor de korte termijn in de eerste grafiek of de afronding van de bodem zoals de tweede grafiek toont, het belang is duidelijk. De Dow Jones is er al in geslaagd een vergelijkbaar punt te slechten maar dat kan gezien de samenstelling van de Dow Jones 30 ook aan een enkel fonds liggen. De breedte van de markt dient ook deze horde te nemen Alle indicaties wijzen er op dat de omgeving geschikt is voor een dergelijk herpakken van verloren terrein. Er is alleen geen signaal. Het springerige karakter van de beweging naar huidige niveaus toe geeft aan dat verkopers kansloos zijn. De negativo’s zijn echter nog niet verpletterd en verslagen. Dat gebeurt pas bij koersen boven 1950. Ondanks het onvermijdelijk lijken van de breuk moeten we het nog wel even doen. Anders dreigt dat de gehele afstand neerwaarts weer afgelegd gaat worden. Onder 1925 is deze poging gestaakt en dreigt de genoemde dreiging.

S&P500 Daggrafiek

S&P500 Daggrafiek

Boven 1950 volgt op dit time frame een correctie naar koersen in de zone 2025-2050. Er ontstaat momentum om dit koersgat dicht te lopen en de koersen van boven 2000 weer op de borden te noteren  Het correctieve karakter hiervan blijkt uit de voortschrijdende gemiddelde die ver uit elkaar staan momenteel. De RSI heeft al een startsein gegeven voor het herstel middel de non OS tijdens de laatste daling. Dit gebrek aan verkoopfiducie dient over te gaan in fiducie om te kopen voor 2050 als barriere geslecht kan worden.

S&P500 Weekgrafiek

S&P500 Weekgrafiek

De trend heeft nooit echt ter discussie gestaan in de S&P500. De correctie die we nu al bijna anderhalf jaar beleven is behoorlijk maar heeft wederom zijn steun gevonden . Nu is de verwachting dat een hervatting van de opwaartse trend volgt en dat de correctie middels haltes die op de lagere time frames zijn aangegeven zal vorderen. Boven 205 is de correctie ten over en is de opwaartse trend hervat.