S&P500: Drie Heksen

“Zolang de S&P500 onder 3375 blijft noteren, blijft het gisteren neergelegde scenario (=lees, 3280) intact.” Met het aanhalen van deze quote uit de DD van donderdag lijkt ook de restrictie voor vandaag gegeven. Hetzelfde geldt voor de ondergrens. Deze is gisteren gezet op de zone 3330/3325 en kan voor vandaag herhaald worden. De reden waarom dezelfde grenzen als gisteren worden afgegeven ligt in het feit dat de S&P500 donderdag vrij netjes en exact tussen de ingetekende eerste lijnen op en neer stuiterde. In deze sessie hebben de lijnen dus enige significantie gekregen.

Gegeven het langere beeld drukt de S&P500 gedurende de sessie van vandaag idealiter wat steviger op 3330/3325 dan tegen 3375. Vanuit de daggrafiek is de onderste zone vandaag namelijk ook van belang daar de onderkant van de wolk in de daggrafiek inmiddels vrij aardig samenvalt met de benoemde zone. Zoals bekend is de oude grens 3425 eerder deze week bepaald op de bovenkant van dezelfde wolk in de daggrafiek.

Met het benoemen van 3425 is direct het niveau genoemd welke weer in zicht komt zodra de S&P500 toch door 3375 kruipt. Let wel, mogelijk nog wel een aarzeling rond 3385. Dit niveau is gebaseerd op  het hiaat van gisteren.

Aan de onderkant geldt dat als de S&P500 doorduwt dat dan 3310 in beeld komt. Daaronder het eerder van de week afgegeven ijk-/richtpunt 3280.

Het ideale scenario behelst een nieuw Waterloo richting of rond 3375 waarbij de RSI Nie OB Nie noteert en dan duwen op de eerste steun 3330/3325.

Succes.

S&P500 30 MinutenGrafiek

9 reacties op “S&P500: Drie Heksen”

 1. Gerrie says:

  Waarde GJN,

  Hartelijk dank voor de prima uitleg. Blij dat deze DD weer back in town is.

 2. Paul27 says:

  Dank GJ, zeer inzichtelijk.

 3. SRC says:

  Waarde Geert-Jan,
  Zèlfs ik versta uw prima visie.
  Prettig Weekend;
  MVG.,
  Bert

  1. Paul27 says:

   Enig idee waarom de Russel zo goed blijft liggen? Russel volgt toch meer de reële economie dan de andere indexen en de Amerikanen hebben of minder geld omdat ze niet werken of zijn veel voorzichtiger met uitgeven vanwege de onzekerheden rond Covid e.d.

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Het ziet er naar uit dat de eerste poging op 3330/3325 ingezet gaat worden.
  GRS Geert-Jan

 5. Koen says:

  Vinkentijd. Top Geert-Jan!

  1. SRC says:

   Voor mij weer btd tijd naar slot toe.

 6. SRC says:

  SPX “herhaling van de geschiedenis” ?:
  Er is een interessante parallel met de prijsactie na de FOMC van juni. Beide dagen daarna lieten een late verkoop
  zien, gevolgd door een lager verschil de volgende dag. De vorige keer in juni werd de volgende maandag een
  nieuw dieptepunt opgetekend, voordat er een scherpe ommekeer kwam.
  Prettig Weekend.
  MVG.,
  Bert

 7. wh.giesen says:

  We zijn erdoor maar RSI nie OS nie, maandag wederom business as usual.

  mvg

Geef een reactie