S&P500: Omhoog-Krullen

In de laatste DaiyDosis van vorige week donderdag luidde de verwachting dat de S&P500 in staat moest zijn om het patroon van achtereenvolgende lagere toppen en lagere bodems te doorbreken. Zo Geschiedde! Hoe lang duurt het nog voordat de 2600-grens wordt overwonnen?

SP-IntraDagGrafiek

Het centrale thema van vorige week luidde dat de S&P500 lekker aan het Bouncen was. Iedere verkoopdruk in de eerste uren werd weggewerkt naar het einde van de handelssessie toe.

Afgelopen donderdag luidde de verwachting echter dat de graadmeter hoger zou kunnen starten, waarbij opgemerkt dat zij nu niet gedurende de sessie moest terugzakken. De graadmeter wist de hogere notering tot aan het slot vast te houden. Ook de inside-bar van vrijdag had niet veel verkoopdruk om het lijf. Voorzichtig zijn daarom twee toppen en twee bodems in de kleinste grafiek ingetekend. Ditmaal is sprake van een hogere top en een hogere bodem. De verwachting luidt dat de ingetekende bodem van 15 november vandaag niet in gevaar komt.

Het gegeven dat de S&P500 gedurende de laatste twee sessies van vorige week het patroon van 7 november wist te doorbreken brengt het verhaal van de DailyDosis naar de dag-grafiek. Vorige week is gewezen op de mogelijkheid van een nieuwe Positieve Reversal. Deze staat vanaf vandaag ingetekend in de grafiek. Het richtpunt van deze set-up komt uit op 2602. Met deze constatering wordt het vraagstuk weer relevant hoe lang het nog duurt voordat de S&P500 op het volgende honderdtal noteert. De eerste focus-punten voor deze week liggen op respectievelijk 2590, 2596 en dan 2602. Voor de volledigheid de opmerking dat het vergezicht op 2660 ligt. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Omhoog-Krullen”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Overigens (1) speelt 2573, dat een doorbraak boven de meest recente top in de kleinste grafiek op
  “onze Bouncing Guitige” donderdag gaf, nog een steunende rol (?)
  Overigens (2) “anticipeer” ik dat de S&P500 eerder de 2600 bereikt dan F. ééns één keer wint (?!)
  Alvast Bedankt.
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter