S&P500: Draaien

Vorige week stond in het teken van het neerwaarts breken van het rising-wedge koerspatroon. Na een doorbraak volgt veelal een terugtest. Zo geschiedde gisteren. In de komende dagen moet de neerwaartse druk nu terugkeren in het verloop van de S&P500.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Het klassieke spel van de UPG. De vaste lezer van de columns weet precies wat met deze drie-eenheid bedoeld wordt. Neerwaartse druk, een aanzet tot herstel waarbij de oude steun nu als weerstand gaat fungeren en dan het vervolg van de beweging. Toegegeven, de ingestoken 2175 als eerste obstakel bleek gisteren iets te optimistisch. Een blik op de dag-grafiek leert echter dat de ontwikkeling van maandag binnen de ruimte van de UPG valt. De S&P500 is opgelopen tot de voormalige steunlijn van het patroon en de RSI reikte gisteren tot het niveau van een oude bodem. Het overstijgen van de zone 2175 met enkele indexpunten geeft vooralsnog dan ook nog geen aanleiding om al afstand te nemen van het volgende ijkpunt op 2115.

Zoals in de inleiding aangegeven moet in de komende dagen de neerwaartse druk terugkeren in het verloop van de koers. Het gegeven dat de hogere koers van de index gisteren niet gepaard ging met een notering van de RSI boven de OB-lijn is een eerste aanwijzing dat dit scenario meer dan gemiddeld reëel is. Samenvattend kan dus gesteld worden dat het klopt dat de S&P500 iets hoger is doorgelopen dan gisteren ingeschat, maar dat de neergelegde visie na gisteren nog niet wordt aangepast. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

3 reacties op “S&P500: Draaien”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  In opvolging op chat van gisteren…de S&P500 staat weer onder 2175…geduld…
  GRS Geert-Jan

 2. Wilco says:

  Nu naar jouw 2115 en de aex naar 441 Geert-Jan dan heb ik nog wat aan deze week. GRS.

 3. Hoekstra says:

  Vrijdag lijkt er een mislukte poging te zijn gedaan om de 2170 te doorbreken (die al eerder in de column is genoemd).
  Het wachten is op de 2e poging.

Geef een antwoord