S&P500: DoorSchuiven

In de eerste DD van de week is een waarschuwing afgegeven voor een schuiver in de S&P500. Reden? De RSI. Vandaag wederom een vervolg van dit verhaal.

In de DD van donderdag is al een ideale vervolgzone gedefinieerd. Deze stond/staat tussen 4190/82. In deze zone wordt de ontwikkeling van de RSI opnieuw weer interessant. Wordt nu weer een hogere bodem in de indicator gezet, net als gisteren, dan geeft dat aanleiding voor wederom een bounce voor de S&P500 vanaf die zone, net als gisteren. Let wel, donderdag bleek het eerste ijkpunt van deze week, te weten 4233, nu als weerstand te fungeren. Dit kan vandaag zomaar gebeuren met het tweede besproken ijkpunt van deze week. Deze lag zoals bekend op 4220. Dus als er een bounce komt, dan wel oppassen rond 4220.

Maar wat als? Krijgt de S&P er op de slotdag van deze week echt zin in, dan lijkt ook 4168 mogelijk.

Succes!

&P500 30 MinutenGrafiek

6 reacties op “S&P500: DoorSchuiven”

 1. SRC says:

  Waarde Geert-Jan,
  Proficiat…4182 [vink]. En nu die “interessante ontwikkeling” van de RSI…… Oh ja, succes met het ophalen uit de Kuip van uw Spandoek…….
  MVG.,
  Bert

 2. Paul27 says:

  Mij lijkt dat 4175 voorlopig even de bodem was. Lichte Pos Div op RSI toch wel. Maar wel een 3-divergentie.

  1. SRC says:

   @Paul, nu quadruple witching uit de weg is, bestaat het risico dat de aandelenmarkten beginnen te verzwakken, misschien een vertraagde reactie op de agressieve wending van het FOMC afgelopen woensdag. Houd er rekening mee dat we ook op weg zijn naar een seizoensgebonden zwakke periode voor de aandelenruimte. Kijkend naar een seizoensgrafiek, die teruggaat tot 2009, heeft de S&P 500 de neiging om vanaf de tweede helft van een jaar af te zwakken.tot aan “Labor Day”, maandag 6 september.
   Vind het dan ook mooi genoeg geweest. Dus summer time & lay back & out of the market
   Prettige Vakantie Paul
   MVG., 🙂
   Bert

   1. Paul27 says:

    Beste Bert,
    ik zit al een tijdje wat minder belegd om reden dat veel ghoeroe’s einde cycle aankondigen met een correctie van 10-15%. Wat zich moet afspelen in de periode tussen, zeg nu en ongeveer eind juli. Je ziet het ook aan de indexen. Het momentum is er uitgelopen.
    Daar hou ik toch wel rekening mee, maar zit (nog) niet dik short. Was wel mooi op tijd uit goud en zilver en wacht nu weer op betere kansen. Loer nu wel op een goede mogelijkheid short te gaan in QQQ met een kleine positie.

   2. Paul27 says:

    Overigens vakantie is voor ons in de zomer fietsen en dat hebben wij net een week gedaan. Dus nu weer even “aan het werk”.😊

 3. Geert-Jan Nikken says:

  4168…laat ik het dan ook maar een keer zeggen…Guitig Schuivertje….tot maandag
  GRS Geert-Jan

Geef een antwoord