S&P500: De Reactie

Gisteren kon de S&P500 voor de eerste keer reageren. De verwachting luidde dat de reactie negatief zou zijn maar dat deze gezien mocht worden als een logische reactie-beweging op de actie-beweging van vorige week. Het laagste punt is in deze interessant.

SP-IntraDagGrafiek

Het eerste ijkpunt voor de S&P500 werd gisteren bepaald op 2459. Een blik op de slotstand van dinsdag leert dat de graadmeter inderdaad niet heel ver van dit niveau wist te sluiten. Toch is deze constatering slechts de helft van het verhaal. Zoals bekend lag het laagste punt van de sessie namelijk lager. Om een reactie-beweging te kunnen inschatten kan gebruik gemaakt worden van een fibo-grid. Deze staat vandaag in de kleinste grafiek ingetekend.

Het grid is uiteraard getrokken over de voorafgaande actie-beweging waarin de S&P500 aardig wat punten wist aan te dikken. De horizontale lijnen duiden de natuurlijke vangnetten. De beweging van gisteren is een halt toegeroepen op vrijwel exact de derde lijn. Het gegeven dat de index na het aantikken van deze steunpilaar al weer een aantal punten van het verlies wist in te lopen geeft aanleiding om inderdaad te spreken van een reactie-beweging. Toch is de kou nog niet helemaal uit de lucht.

Zoals is te zien is de index in de kleinste grafiek onder haar gemiddelde lijn gezakt. Nu stelt de theorie dat ook deze lijnen de neiging hebben om als steun- dan wel weerstandpunt te dienen. De lijn start vandaag rond 2462. Anders verwoord, een verdere beweging naar deze lijn moet in eerste instantie gezien worden als het stuiteren van de het laagste punt van gisteren. Pas boven de lijn is de reactiebeweging afgerond en kan de S&P500 zich weer richten op een volgende actie-beweging. Met koersen onder de gemiddelde lijn schuilt het gevaar dat de S&P500 voor een tweede keer terug glijdt naar 2446 of zelfs 2439. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

4 reacties op “S&P500: De Reactie”

 1. roger.deron says:

  Geraken we op de 30′ grafiek boven de dalende toppenlijn?
  https://pbs.twimg.com/media/DJCu9RdWsAMpjtM.jpg

 2. Bert says:

  Beste Roger,
  Bedoelt u S&P boven 2465 als slot ?

 3. roger.deron says:

  Neen, niet als slot maar intraday – ik vermoed dat we er op dit ogenblik niet door geraken – de indicator staat te hoog volgens mij en kan gaan draaien – zal mi voor oponthoud zorgen

 4. Bert says:

  Okay, beste Roger, de 50MA rond 2455 biedt nog steun denk ik als er een significante draai
  komt.

Laat een reactie achter