S&P500: De Eerste

Ook in 2019 natuurlijk de DailyDosis S&P500. Waar waren we midden december gebleven? Ooh ja, dat het destijds allemaal niet zo heel sterk oogde.

SP-IntraDagGrafiek

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het beeld voor de S&P500 oogt nog steeds niet echt heel erg overtuigend en sterk. In de dag-grafiek staan al hele lange tijd twee horizontale lijnen ingetekend. Toen de steunlijn uit de week-grafiek brak vormde deze lijnen in de dag-grafiek het eerst volgende richtpunt.

Inmiddels is bekend dat de lijnen zijn gehaald en ook doorbroken. Sterker, dezelfde lijnen lijken nu als obstakel boven de koersvorming van de index te hangen. Bestudering van de kleinste grafiek leert dat in deze grafiek al een horizontale lijn staat getrokken op een lager niveau. Op 2520 om exact te zijn. De verwachting luidt overigens wel dat deze lijn in de komende sessies kan gaan trekken. Tegelijkertijd moet worden aangenomen dat de S&P500 rondom deze lijn opnieuw moeite zal krijgen. Let wel, zoals opgemerkt ligt de weerstand uit de dag-grafiek iets hoger.

Voor nu geldt echter slechts een focus op een hertest van 2520, waarbij opgemerkt dat dit niveau nu ook weer niet gelijk vandaag al in het scherm hoeft te verschijnen. Sterker nog, tussen de huidige slotstand en de beoogde 2520 ligt al een eerste obstakel rond 2490. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

4 reacties op “S&P500: De Eerste”

 1. wh.giesen says:

  2490 al gelijk doorbroken, maar ik verwacht dat die 2500 niet gehaald gaat worden.

  mvg

 2. floriaantje says:

  Beste Wh.,
  Blijf in de S&P op weg naar 2520 afhankelijk van de FED discussies pannel. De belangrijkste
  uitspraken zet ik op de AEX forum.
  Ook uw short E/D ontwikkelt zich guitig (?)
  MVG.,
  Bert

 3. miked says:

  toch een taaie die 2520

 4. wh.giesen says:

  2530 bereikt echter bij lange na nie OB nie, dus maar weer draaien hier?

  mvg

Laat een reactie achter