S&P500: Cowboys en Indianen

Op belangrijke plekken in de grafiek worden vaak doji-formaties gevormd. De vaste lezer is bekend met deze stelling. De koersbar van 3 december is dan ook weer een streling voor het oog. Waar waren we gebleven?

SP-IntraDagGrafiek

“De visie dat de S&P500 onderweg is naar 2610 – 2595 is daarom ook nog niet verlaten.” Aldus de laatste DD op TradeIdee. Nog steeds geeft de recente koersontwikkeling geen aanleiding om van deze visie af te stappen.

De DD start vandaag in de dag-grafiek en in deze grafiek ligt de nadruk op de RSI. Al enkele tijd loopt een horizontale trendlijn mee in de grafiek van de indicator. Deze lijn symboliseert de Bear Market Range van de RSI. In de achterliggende dagen is de indicator opgelopen tot aan deze lijn en vervolgens weer afgedraaid. De negatieve range voor de indicator is op dit tijdsframe dus intact.

Wordt een tijdsframe hoger gekeken in de weekgrafiek dan valt op dat de kopers de index recent hebben weten op te tillen tot aan de MA20 maar dat deze ook dienst doet als weerstand. In deze wordt verwezen naar de WeekAftrap van afgelopen dinsdag waarin expliciet op dit scenario is gewezen. Vandaag zakt de S&P500 door de laagste koers van dinsdag. Dit gegeven is van belang omdat de laagste koers van dinsdag vrij nauwkeurig op de derde reactielijn van de voorafgaande stijging ligt. En nu wil de theorie dat bij het doorbreken van deze lijn een volledige terugtest in het verschiet ligt.

Niets voor niets staat in de kleinste grafiek daarom nog steeds de horizontale lijn op 2631 ingetekend. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

GezelligHeid!:

 

2 reacties op “S&P500: Cowboys en Indianen”

  1. wh.giesen says:

    SP bij GAP aangekomen van vandaag, hier zou de stijging al weer ten einde kunnen komen en weer dalen net ald bij de aeniks.

    mvg

  2. Geert-Jan Nikken says:

    Mooi en guitg ritje vanaf de 2631…tot morgen..
    GRS Geert-Jan

Geef een reactie