S&P500: Correctief

Nog steeds luidt de insteek van de DD dat voor de S&P500 geldt dat optimisme de ondertoon voert totdat het tegendeel is bewezen. Lees: totdat de eerste steun is doorbroken.

Lagere koersen mogen vooralsnog slechts weggezet worden als reactief. De sessie van afgelopen vrijdag was wederom een mooi voorbeeld. Het herstel welke gedurende de sessie werd ingezet kent echter wel een kanttekening. Zie in deze ook de chat van vrijdag.

De hogere koersen van de S&P500 wisten de RSI niet tot opnieuw boven OB te tillen. Een waarschuwingssignaal en reden om voor vandaag rekening te houden met een zwakke start. In de grafiek staan twee diagonaal oplopende lijnen ingetekend. In de komende sessies volgt de DD de insteek dat zolang de S&P500 niet onder de onderste van deze twee lijnen zakt, de insteek optimistisch blijft. Zie ook inleiding.

Net als vrijdag ook vandaag alweer eerste steun op de MA50. Zoals staat afgedrukt ligt deze dynamische steun zelfs al boven de ingetekende diagonale lijn. Anders verwoord, een test van of MA50 of diagonale lijn wordt gezien als een reactieve zet binnen het patroon vanaf de laatste dagen van juni.

Of, om met de woorden van vrijdag te spreken, de DD laat de S&P500 voorlopig nog even Razen.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 8 juli 2019 30 MinutenGrafiek

Wordt een blik op de daggrafiek geworpen dan kan gesteld worden dat de daling In de juni een halt is toegebracht op de eerste correctielijn van de voorafgaande stijging. De theorie stelt dat na een reactieve beweging een nieuwe actie-beweging volgt met als eerste extensie 61.8 procent. Wordt de berekening toegepast dan verschijnt 3105.

In de komende sessies zal gekeken worden of de S&P500 inderdaad in staat is om dit niveau op te zoeken. Daarnaast dient uiteraard de verdere ontwikkeling van de RSI gevolgd te worden. Immers, deze moet en zal OB moeten worden om het afgegeven niveau te bereiken. De eerste flirt met OB is overigens gezet.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 8 juli 2019 DagGrafiek

Zoals al enkele dagen/weken opgemerkt lijkt het of het grotere plan vanuit de weekgrafiek regeert. Daar zijn de MA-lijnen namelijk positief gestemd. De verwachte hogere koersen zijn dus een logisch gevolg van de technische stand van zaken in deze grafiek.

Wordt Vervolgd!

S&P500 WeekGrafiek

Technische Analyse S&P500 8 juli 2019 WeekGrafiek

5 reacties op “S&P500: Correctief”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  Eerste neerwaartse steek…redelijk opgevangen door MA20…maar er lijkt nog wat verdere druk te komen…de diagonale lijn kan getest gaan worden.
  GRS Geert-Jan

 2. maurice says:

  Beste Bert,
  Ik zit short voor een klein ritje.
  Hoes het in Florida ?
  mvg
  Maurice

 3. Geert-Jan Nikken says:

  S&P500 inmiddels op diagonale steunlijn. Vink. Nu even rustig afwachten.
  GRS Geert-Jan

 4. Phoenix says:

  Geert-Jan, is de rode lijn niet de 50MA ipv de 20MA?

  1. Phoenix says:

   In relatie tot jouw opmerking van 16.43.

Laat een reactie achter