S&P500: Correctief?

Gisteren is in de DD gewezen op de diagonale lijn welke onder het koersverloop sinds eind juni kan worden getrokken. Deze moest als steun dienen. Vandaag doet de index er echter nog een stapje op. Beginnen de eerste haarscheurtjes zichtbaar te worden?

De titel van vandaag vertoont grote gelijkenis met de eerste titel van deze week. De oplettende lezer is echter opgevallen dat vandaag een vraagteken is toegevoegd. De ingecalculeerde druk heeft de S&P500 gisteren netjes naar de onderkant van het ingetekende trendkanaal gebracht, maar vandaag daalt de S&P500 gewoon weer verder. En daarmee beginnen de eerste scheurtjes in het stijgende koersverloop  zichtbaar te worden.

Na het uitblijven van een OB notering op vrijdag, welke de aanleiding vormde voor de ingezette correctieve beweging, luidt dus de verwachting dat de index vandaag door haar steunlijn duikt. Op 2955 staat onveranderd de horizontale lijn getrokken. Dit niveau kan nu weer als volgende richtpunt en steun worden gedefinieerd. Naast de oude toppen en oude bodems is het niveau van 2955 ook gebaseerd op de tweede reactielijn van de voorafgaande stijging vanaf 26 juni.

Belangrijk is het vraagstuk wat de RSI gaat doen. Tikt deze bij het opzoeken van 2955 onder OS, dan mag aangenomen worden dat de S&P500 ook 2944 op haar verlanglijstje heeft staan. Dit laatste niveau is inderdaad de derde, en dus laatste, correctielijn van de aangehaalde voorafgaande stijging.

Om in lijn te blijven met de insteek van de laatste dagen stelt de DD dat een beweging tot aan 2944 correctief is. Onder 2944 begint het wankelen hoogstwaarschijnlijk om te slaan in draaien. Anders verwoord, zolang 2944 standhoudt is het scenario van uiteindelijk 3105 nog niet verlaten. Wordt dus zeker Vervolgd!

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 9 juli 2019 30 MinutenGrafiek

 

8 reacties op “S&P500: Correctief?”

 1. floriaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Met als aanvulling m.i. dat de oude steun op 2978 nu de eerste weerstand wordt vanaf de
  zone 2955 bezien (?)
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Nu is het inderdaad oppassen dat de diagonaal…welke gisteren als steun fungeerde…nu niet als weerstand gaat dienen…en als opzet om door te duwen naar 2955 en 2944…de oude steunlijn noteert nu grofweg rond de door u aangehaalde 2978…maar let op…zij kruipt met het verloop van de tijd uiteraard geleidelijk iets hoger…
  GRS Geert-Jan

 3. floriaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw snelle reaktie.
  Zal mij opstellen als “een gewaarschuwd mens telt voor twee” … 🙂
  MVG.,
  Bert

 4. floriaantje says:

  Intussen laat de Amerikaanse variant van “jantje beton” op 2973 zich gelden.
  MVG,
  Ber

  1. maurice says:

   Beste Bert,
   Ik neem een kleine short positie in.
   mvg
   Maurice

 5. Geert-Jan Nikken says:

  De oude steunlijn doet nu inderdaad moeilijk als weerstand in de stijging. Daarnaast kabbelt de S&P 500 al lange tijd rond de eerste correctielijn op de voorafgaande daling 2994 tot 2963. Een aanval in de komende sessies op 2955 lijkt daarmee zeker geen onmogelijkheid.
  GRS Geert-Jan

 6. floriaantje says:

  Beste Maurice,
  Zie de post om 21.10 van ons aller GJ.
  Wellicht herinnert u mijn “afwijkende oude beursgewoonte” , sluit ik mijn huidige
  positie om 22.00 uur en positioneer eventueel middels buy-the-dip op 2955 / 2963 bij
  opening morgenmiddag. Overigens mede afhankelijk van GJ’s dan geldende DD.
  MVG.,
  Bert

 7. floriaantje says:

  Ter Info:
  Morgen weer “Powell / FED” ‘bruisende’ dag :

  WEDNESDAY, JULY 10
  8:30 am Jerome Powell text released
  10 am Jerome Powell testifies
  1:50 pm FED James Bullard speaks
  2 pm FOMC minutes

  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter