S&P500: Conditie

In de achterliggende DD’s is een conditie gesteld voor het kunnen vasthouden aan een correctieve beweging in de S&P500. Deze conditie gaat vandaag wederom een rol spelen.

En weer is donderdag netjes een hiaat opgevuld. Het betreft de gap van 9 oktober. In de DD van gisteren is echter gesteld dat na de ingecalculeerde lagere opening van donderdag rekening mocht worden gehouden met herstel gedurende de sessie. Zo Geschiedde! Maar let op, dit is het moment waarop de gestelde conditie weer haar intrede doet in de DD.

De conditie luidde/luidt: “Zolang geldt S&P500 < bovenkant wolk, blijft de DD zitten op het scenario van een corrigerende beweging in de S&P500.” Ondanks het herstel van donderdag tijdens de sessie is de conditie nog steeds intact. Vandaag start de bovenkant wolk rond 3510. Let wel, zij zal gedurende de sessie dalen. Dit betekent dat de S&P500 nog iets ruimte heeft voordat zij het gevecht met de dynamische weerstandlijn aangaat.

Zie dat de RSI gisteren netjes OS is geweest. Ook dit gegeven is een ondersteuning dat de beweging sinds de hoogste koers van maandag een vervolg kan krijgen. Oftewel, dat de corrigerende beweging van de S&P500 een verolg krijgt. Gisteren is al even het richtpunt van de volgende gap aangehaald. Deze noteert tussen 3428/26. Een vastloper richting of rond 3510 geeft dus aanleiding om de pijlen op deze zone te richten.

Wat als de S&P500 toch door 3510 wandelt? In dat geval lijkt een volgend WaterLoo alweer dichtbij rond 3525.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse SP500 16 oktober 2020 30 MinutenGrafiek

12 reacties op “S&P500: Conditie”

 1. Bull&Bear says:

  GJ, dank voor de DD… en alvast een prettig weekend!

 2. Geert-Jan Nikken says:

  3510 komt in zicht….#GezelligHeid…correctieve beweging ten einde?
  GRS Geert-Jan

 3. Paul27 says:

  Hup, daar zijn wij al op 3510. Wel erg sterke candle.

 4. Niek says:

  Dag S&P, steunlijn, vlag, uitbraak omhoog … dat is wat ik nu zie ..

  1. Paul27 says:

   De koersgrafiek is de future (ES). Vind het nog wat vroeg om als vlagpatroon aan te merken. Voor mij zijn het “inside bars”. Index lijkt voorlopig voor de korte termijn even zijn Waterloo te hebben gevonden.

  2. detita444 says:

   Welnee, gewoon topje gezet en down.

 5. Niek says:

  Toch een beetje paniek bij mij, maar gelukkig zakt ‘t al terug. Bedankt voor jullie troostende woorden 🙂 … Fijn weekend!

  1. detita444 says:

   MM zegt long, dus je kan er zeker van zijn dat het down gaat 😉

   1. Rik says:

    Tweede poot van mijn bureaustoel breekt af…LOL

 6. Geert-Jan Nikken says:

  RSI Nie OB Nie…horizontale weerstand 3510 doet wederom zijn werk.
  GRS Geert-Jan

 7. detita444 says:

  Een shortje O.W. wordt aantrekkelijk.

 8. jacco2 says:

  Tja de VS zakte wat terug naar het slot toe. WE hebben er echter geen fluit aan voor de AEX, DE futures zullen maandag morgen weer hoger worden gezet en de AEX zal volgen.

Geef een antwoord