S&P500: Buiten de Paaltjes

Na heel lang aarzelen rondom piketpaaltje 2552 wist de S&P500 tegen het slaan van de slotgong net boven de handelsbreedte 2552 tot 2540 te sluiten. Een blik op de RSI doet vermoeden dat het niet de laatste keer is geweest dat de index deze bandbreedte heeft gezien.

SP-IntraDagGrafiek

Een trend is een trend. Deze opmerking is in de achterliggende weken/maanden vele malen gevallen op deze plek. Het eerste ijkpunt ligt op 2575. Ook dat is meerdere keren vermeld. Het gegeven dat de S&P500 gisteren weer een nieuw ATH-slotnotering heeft gezet, valt dus helemaal binnen het plaatje.

In de achterliggende dagen is echter ook ingezet op de bandbreedte 2552 tot 2540. Een blik op de slotstand leert dat deze is verlaten. En inderdaad, deze is verlaten in de richting van de trend. Nu stelt de theorie dat de delta van de bandbreedte mag worden geprojecteerd. De snelle rekenaars komen dan uit op 2564.  Vraag is of de index de beweging naar dit niveau ook gelijk gaat inzetten.

Enige twijfel lijkt op haar plaats. Vooralsnog is in de kleinste grafiek immers nog niet echt sprake van een OB-notering. Het lijkt daarom niet geheel uitgesloten dat de S&P500 nog even terugvalt naar 2552 en dan moet maar blijken of deze zone nu als steun fungeert.

De langere termijn belegger gelooft dit allemaal wel en kijkt gewoon naar de week-grafiek. Zet je stoel eens drie meter van je scherm en bekijk deze grafiek. Nu snap je waarom de ondertoon van de DailyDosis al maanden positief is en waarom al meerdere keren is geschreven: Volg de Trend! Waarvan Akte Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Laat een reactie achter