S&P500: Buiten de Lijntjes

Opnieuw noteerde de S&P500 gisteren netjes tussen de getrokken horizontale lijntjes in de kleinste grafiek. Netjes volgens plan. Totdat ze in Korea gingen vliegen. Vandaag gaat de S&P500 daarom buiten de lijntjes. Waarvan Akte!

SP-IntraDagGrafiek

Net zoals de raket in drie stukken uiteen is gevallen, zo valt ook het neergelegde beeld voor de S&P500 uit elkaar. Het wachten was op het doorbreken van de consolidatiefase 2453 tot 2440. Dat dit op korte termijn zou gaan gebeuren is in de DailyDosis van maandag beschreven. Vandaag gaat het gebeuren. Geen vuiltje aan de lucht dus. Probleem alleen is dat de verwachting luidde dat 2453 zou sneuvelen. Niet 2440. Dat laatste gaat echter wel gebeuren. Afgelopen vrijdag is gewezen op het hiaat rond 2430. Deze gaat naar alle waarschijnlijkheid opgezocht worden. Onder dit niveau ontstaat overigens nog een keer 10 punten ruimte tot aan 2420. Ondanks het gegeven dat de verwachte stap een tegenvaller is doet zij nog geen afbreuk aan het langere termijn verhaal. Zoals bij de vaste lezer bekend wordt het langere beeld pas minder mooi bij een doorbraak van 2404. Het ligt echter niet in de lijn der verwachting dat index vandaag zover door haar knieën moet. Sterker, enig herstel gedurende de sessie om de uiteindelijke verliezen wat in te perken lijkt een reëlere mogelijkheid. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

4 reacties op “S&P500: Buiten de Lijntjes”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Idd ook ik sta op dik verlies door de net zo onvoorspelbare kleuter in N.K als die andere
  “cowboy” in VS.
  Echter zag aan de futures dat zelfs niveau 2422 werd aangetikt vannacht (mijn tijd) en
  dus de hiaat 2429 ook is gevuld. Fungeert deze dan niet als steun voor de mogelijke
  komende rebound met als nieuwe “weerstand” 2442 (?)
  Dank U.,
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Uw niveaus van 2429 en 2422 verschillen niet zoveel van mijn niveaus op respectievelijk 2430 en 2420. Ik denk dat we in de aankomende beweging niet op 1 of 2 indexpuntjes moeten kijken.
  GRS Geert-jan

 3. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw reaktie waaruit ik versta dat de hiaat-vulling van 2430 geen steunpunt
  oplevert. Daardoor wordt het huidige marktsentiment een zodanige volatile trading-
  range tussen 2404 en 2440 ijkpunten.
  MVG.,
  Bert

 4. Geert-Jan Nikken says:

  En daar was ie alweer….2453…Waarvan Akte.
  GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter