S&P500: BovenKant

De S&P500 is afgelopen vrijdag netjes opgelopen naar de bovenkant van de range welke in de achterliggende DD’s centraal stond: 2908. Lukt het de index om door te stoten?

In onderstaande grafiek staan de twee horizontale lijnen van de afgegeven bandbreedte ingetekend. Afgelopen vrijdag heeft de S&P500 haar hoofd gestoten tegen de bovenkant van de range. Reden om aan te nemen dat de index ook in de komende dagen nog even rondom 2908 moeite zal vinden. Anders verwoord, een voortzetting binnen de bandbreedte van vorige week lijkt aannemelijk. Het uitblijven van een duidelijke ondersteuning vanuit de RSI ligt ten grondslag aan deze gedachte. Eerste steun nu op 2893. Daaronder kan de S&P500 weer terug naar 2862. Wat als de S&P500 toch doorstoot?

Boven 2908 ligt de eerste focus op 2920.

SP-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek staat dezelfde lijn op 2908 getrokken. De lijn is gebaseerd op oude toppen en bodems van september en oktober vorig jaar. Tevens lijkt deze lijn de laatste horde te vormen tussen de huidige koers en ATH. Let wel, hier staat niet dat de verwachting is dat de S&P500 nu ineens soepel naar een nieuwe ATH loopt.

Naast het koersverloop wordt ook de verdere ontwikkeling van de RSI van belang. Zoals valt te zien loopt deze iets achter en met een hogere top in de koers schuilt ook in deze index het gevaar van divergentie. Het behoeft geen betoog dat het eventueel terugzakken onder 2862/62 een serieuze verzwakking betekent. Dan staat er naar alle waarschijnlijkheid ook weer snel 2825.

SP-DagGrafiek

In de week-grafiek laat de RSI sinds begin 2018 lagere toppen zien. Tevens zit de indicator in een Bear Market Range. Reden om nog even een slag om de arm te houden of een nieuwe ATH op korte termijn aanstaande is. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

 

Laat een reactie achter