S&P500: BliksemSchicht

De waarschuwende woorden van deze week hadden op geen later moment moeten komen. Gisteren is de S&P500 uit het rising wedge patroon geklapt. Tegen het einde van de sessie stond de graadmeter echter gewoon weer op de afgegeven 2585. Dat heet veerkracht. Waarvan Akte!

SP-IntraDagGrafiek

Aan beweging geen gebrek gisteren! Al vrij snel na opening sloeg de S&P500 door de triggerlijn van het eerder deze week geïntroduceerde rising wedge koerspatroon. In de eerste uren van de sessie volgde netjes de terugtest, oftewel P, op de doorbroken lijn (zie rode pijl). Toen bleek dat deze nu, conform wat de theorie stelt, als weerstand ging fungeren, was het alle hens aan dek.

Het eerder aangehaalde steunpunt rond 2566 fungeerde nu wederom als springplank en tegen het slaan van de gong was de index al weer terug op het gisteren in de DaiyDosis benoemde triggerpunt van 2585. De S&P500 noteert nog steeds onder de voormalige steunlijn, welke met het verstrijken van de tijd overigens al is doorgelopen naar 2590.

Een nieuwe zwakke start lijkt dus aannemelijk. De verwachting luidt echter wel dat het ditmaal wat minder heftig neerwaarts zal gaan. Dat impliceert dus heel concreet een bodem boven 2566. Als de S&P500 dan in het vervolg van de sessie wederom veerkracht toont dat lijkt het ergste van het koerspatroon reeds achter ons te liggen. Het vergezicht ligt op 2660. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Laat een reactie achter