S&P500: Bingo

Volle Kaart! Het geduld hebben, is beloond. De S&P500 heeft het koersdoel, dat in de achterliggende dagen/weken op deze plek is uitgesproken, gehaald. In de dag-grafiek kan een trendkanaal worden ontdekt. Reden om aan te nemen dat de verkoopdruk aan het afnemen is.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

De kans dat de S&P500 vandaag gelijk positief uit de startblokken schiet, is klein. Het behalen van een koersdoel betekent immers niet gelijk dat de markt een draai moet laten zien. Dat neemt niet weg dat mag worden aangenomen dat het verdere neerwaartse risico op korte termijn bescheiden is. Deze verwachting is gebaseerd op het trendkanaal uit de dag-grafiek welke vanaf vandaag staat ingetekend. Met het laagste punt van gisteren heeft de graadmeter voor de eerste keer de parallellijn aangetikt. De verwachting luidt dat de S&P500 na de opening opnieuw naar deze lijn op zoek gaat. De verwachting luidt ook dat deze lijn opnieuw de verkoopdruk afremt. Dat betekent dat de blik in de komende dagen gericht mag gaan worden op herstel binnen het aangehaalde trendkanaal. Welke ijkpunten bij deze beweging horen is onderwerp van de column van morgen. Vandaag eerst maar eens kijken of de lijn opnieuw steun biedt. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

2 reacties op “S&P500: Bingo”

 1. bert says:

  Waarde hr. Nikken,
  Zoals reeds u gisterenavond al gefeliciteerd, nogmaals : “CHAPEAU” met uw voorspelde 2105.
  Om “mee te denken” ben ik zo vrij u de ‘keylevels’ van Art Cashin, – UBS NYSE Floor Chief, de “oude rot” in dit vak, – voor deze komende unieke week wo: FED, vr: Banen en wo: verkiezingsuitslag te citeren :
  2104, 2114, 2119 en 2130. Misschien voor u een bijkomend “hulpje” voor morgen
  Dank u
  MvG.,
  bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Dank.
  GRS Geert-Jan

Geef een antwoord