S&P500: Bijna

Wat schilde het! Het eerste koersdoel is al enkele dagen gedefinieerd op 2115. Met een laagste punt op 2119 kwam de S&P500 heel dichtbij. Het ferme herstel dat in de uren na de opening volgde lijkt echter een set-up voor nieuwe zwakte.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

De koers waarop de S&P500 gisteren is gesloten is een interessante. Zoals bekend was het sinds de neerwaartse doorbraak uit het rising-wedge patroon in de laatste handelsdagen van augustus wachten totdat de graadmeter afgelopen vrijdag omviel. In dit proces van wachten zijn een aantal bodems gevormd. Wordt een trendlijn onder deze bodems getrokken, zoals ingetekend in de kleinste grafiek, dan valt op dat het herstel gisteren in de laatste uren haperde rondom deze lijn. Oude steun, nieuwe weerstand. De verwachting luidt dat de graadmeter vandaag wederom zwak start en dat de oude steun dus inderdaad dienst doet als obstakel. Een blik op de ontwikkeling van de RSI leert dat bij lagere koersen van de S&P500 vandaag het gevaar van een Negatieve Reversal op de loer ligt. Indien deze set-up zich vandaag ontwikkelt, dan kan deze morgen worden gebruikt voor het berekenen van een ijkpunt.

In de column van maandag is echter al een verwijzing gemaakt naar de trendlijn onder de bodems van 2016. Zoals in de grafiek valt te zien kruipt deze lijn langzaam maar zeker omhoog en noteert nu rond 2093. De verwachting luidt nog steeds dat de lijn als magneet werkt, maar niet doorbroken zal worden. Dit betekent concreet dat koersen op 2115 en iets lager nog steeds een reële verwachting vormen. Wordt Vervolgd!

Nog even dit. Morgenavond verzorgt TradeIdee het webinar de BeursTafel. Schrijf snel in, want de inschrijving loopt langzaam maar zeker vol. Nu de turbulentie op de markten weer hoogtij viert een webinar dat u niet mag missen: TradeIdee, BeursTafel.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

Geef een antwoord