S&P500: Begrensd

Zoals verwacht speelde de eerste sessie van deze week zich binnen de grenzen van vorige week donderdag. Na de volatiliteit van die dag is de S&P500 dus tot rust gekomen. Vandaag weer een startschot in het positieve. Wordt ditmaal wel de zone 2484 overtroffen? Waarschijnlijk niet.

SP-IntraDagGrafiek

Een nieuwe maand. Betekent dat ook een nieuwe ATH? Gisteren is de verwachting uitgesproken dat de S&P500 haar Waterloo zou vinden onder 2484. Zo geschiedde! De index hield de sessie dicht bij huis hetgeen in lijn ligt met de gisteren geplaatste constatering dat vorige week enige twijfel in de grafiek is geslopen. De doji-bar in de weekgrafiek is hiervan getuige. Net al gisteren wordt overigens  ook niet verwacht dat de graadmeter in een vrije val terecht komt. De eerste grenzen lijken daarom wederom bepaald door de sessie van vorige week donderdag. Om misverstand te voorkomen nogmaals een keer de expliciete opmerking dat de ondertoon van deze column positief is. Net zoals die al lange tijd positief was. Ook het eventueel vullen van het koersgat op 2429 doet daar niets aan af. Het langere termijn ijkpunt is bekend. Rust en of terugval is een gezonde ontwikkeling binnen een stijgende trend. Wordt Vervolgd!.

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Begrensd”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Nu ik méér focus op uw DD teksten en niet wil ‘zwammen’, valt mij nu op dat uw “uiteindelijk vullen van koershiaat 2429 in uw 31/7 DD, vervangen is door het woord “eventueel”.
  Mag ik daaruit concluderen dat indien deze index structureel met ATH’s blijft sluiten, deze
  hiaat opvulling niet meer als ‘opmerking” zal fungeren ?
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter