S&P500: BandBreedte

In de achterliggende DD’s is een bandbreedte voor de S&P500 gezet tussen 2860/62 en 2908. Nog steeds zit de index inderdaad gevangen binnen deze grenzen.

Gestaag klimt de S&P500 door. Het is allemaal geen uitslaande brand en voor vandaag wordt dat ook niet verwacht, maar stapje voor stapje klimt de index richting 2908. De RSI heeft in onderstaande grafiek wat moeite om ondersteuning te geven. Reden waarom voor vandaag opnieuw rekening wordt gehouden met een bescheiden uitslag.

Wordt het tijd om ATH te roepen? Nog niet! U ziet, de DD verschilt niet heel veel van de laatste DD van eergisteren. Het zijwaartse koersverloop in de tussenliggende sessies geeft dan ook nog geen aanleiding om het neergelegde scenario bij te stellen.

SP-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek staat dezelfde lijn op 2908 getrokken. De lijn is gebaseerd op oude toppen en bodems van september en oktober vorig jaar. Tevens lijkt deze lijn de laatste horde te vormen tussen de huidige koers en ATH. Let wel, hier staat niet dat de verwachting is dat de S&P500 nu ineens soepel naar een nieuwe ATH loopt.

Naast het koersverloop wordt ook de verdere ontwikkeling van de RSI van belang. Zoals valt te zien loopt deze iets achter en met een hogere top in de koers schuilt ook in deze index het gevaar van divergentie. Het behoeft geen betoog dat het eventueel terugzakken onder 2862/62 een serieuze verzwakking betekent. Dan staat er naar alle waarschijnlijkheid ook weer snel 2825.

SP-DagGrafiek

In de week-grafiek laat de RSI sinds begin 2018 lagere toppen zien. Tevens zit de indicator in een Bear Market Range. Reden om nog even een slag om de arm te houden of een nieuwe ATH op korte termijn aanstaande is. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: BandBreedte”

  1. miked says:

    de futs hikken tegen 2900 aan

Laat een reactie achter