S&P500: BandBreedte (deel 2)

Opnieuw lag de slotstand van de S&P500 gisteren dicht bij de voorafgaande slotstand. Inderdaad dus geen uitslaande brand. Vandaag kan de S&P500 een stap gaan zitten richting de bovenkant van de range welke al enkele dagen centraal staat in de DD.

Gestaag klimt de S&P500 door. Na enkele dagen van consolidatie kan de S&P500 zich gaan richten op de bovenkant van de range 2862 – 2908. De verwachting luidt dat de RSI in deze beweging moeite zal hebben om tot boven OB te komen. Het uitblijven van ondersteuning vanuit de indicator maakt de kans dat de zijwaartse range definitief verlaten wordt klein.

Vooralsnog blijft de DD dus nog even op het spoor van een bandbreedte. Zie titel.

SP-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek staat dezelfde lijn op 2908 getrokken. De lijn is gebaseerd op oude toppen en bodems van september en oktober vorig jaar. Tevens lijkt deze lijn de laatste horde te vormen tussen de huidige koers en ATH. Let wel, hier staat niet dat de verwachting is dat de S&P500 nu ineens soepel naar een nieuwe ATH loopt.

Naast het koersverloop wordt ook de verdere ontwikkeling van de RSI van belang. Zoals valt te zien loopt deze iets achter en met een hogere top in de koers schuilt ook in deze index het gevaar van divergentie. Het behoeft geen betoog dat het eventueel terugzakken in komende sessies onder 2862/62 een serieuze verzwakking betekent. Dan staat er naar alle waarschijnlijkheid ook weer snel 2825.

SP-DagGrafiek

In de week-grafiek laat de RSI sinds begin 2018 lagere toppen zien. Tevens zit de indicator in een Bear Market Range. Reden om nog even een slag om de arm te houden of een nieuwe ATH op korte termijn aanstaande is. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

 

 

 

 

Eén reactie op “S&P500: BandBreedte (deel 2)”

  1. wh.giesen says:

    Nu nog 20 min volhouden en de RSI is toch weer OB naar mijn mening.

    mvg

Laat een reactie achter