S&P500: ATH!

In de DailyDosissen van vorige week is al voorgesorteerd op een nieuwe ATH in de S&P500. Gisteren wist de graadmeter op de hoogste slotstand ooit te eindigen. Vandaag wordt verwacht dat ook het absolute hoogste punt ooit scherper wordt gesteld. Niet voor niets luidde de titel gisteren: Komt ie! Waarvan Akte!

SP-IntraDagGrafiek

Vandaag maakt de S&P500 de belofte waar waarop vorige week al werd ingespeeld. Weliswaar een weekend later, maar dat mag uiteraard de pret niet drukken. De aangekondigde nieuwe ATH is een feit.

Nu de eerder afgegeven korte termijn ijkpunten allemaal zijn gehaald, wordt het tijd om een volgend lijstje op te stellen. De vaste lezer is overigens bekend met de twee langere termijn ijkpunten op respectievelijk 2537 en de grotere extensie-berekening op 2573. Dichter bij huis kan echter een eerste richtpunt gesteld worden rond 2503. Dit niveau is gebaseerd op de eerste extensie-beweging van de reactie-beweging tot aan 2417 halverwege augustus. Let wel, hier staat niet dat de zone 2503 een harde weerstand is of moet worden. Het is slechts een eerste richtpunt. Omdat met het betreden van ongeschreven territorium het afgeven van weerstanden lastig is, zal de focus van de DD in de komende dagen meer komen te liggen op de steunen. Of zoals je inmiddels gewend bent luidt de insteek: geef de S&P500 wat ruimte om haar werk te doen. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

 

Laat een reactie achter