S&P500: Afstel of Uitstel?

“Een bekend spreekwoord luidt niet voor niets: Wat in het vat zit….” Aldus de laatste DD van vorige week. De aangehaalde quote is een verwijzing naar de gedachte aan 2784. De stap van dinsdag is in ieder geval in de goede richting.

In de DD van gisteren is gewaarschuwd voor het uitblijven van een OB notering en wat voor gevolgen dat zou hebben. Inmiddels is de S&P500 niet alleen afgedaald naar de zone 2895/90, maar heeft deze ook neerwaarts doorbroken. Met deze stap is een einde gekomen aan het patroon van hogere toppen en hogere bodems zoals deze zich sinds de eerste dagen van mei heeft ontwikkeld in onderstaande grafiek. In de duikeling is tevens de RSI (licht) OS geraakt.

In de grafiek staan twee nieuwe lijnen ingetekend. Deze liggen op 2902 en 2906. Samen vormen deze lijnen de eerste weerstandszone. De verwachting luidt dat de S&P500 vandaag richting of rond deze zone hapert waarbij de RSI wederom niet in de buurt komt van een OB stand. Zolang de S&P500 niet in staat is om boven deze zone te klimmen, liggen de volgende punten op 2845 en 2824.

Zie dat de koers ook door de wolk is gevallen. Interessant is de vraag of de wolk in de komende sessies van kleur verandert. De verwachting luidt van wel. Ook de wolk mag dus als weerstand worden aangemerkt.

S&P500 30 MinutenGrafiek

5 reacties op “S&P500: Afstel of Uitstel?”

 1. VeiligeVictor says:

  Dank u vriendelijk!
  Ik ben er even tussenuit geweest. De wolk is iets dat nog niet de Dikke Nikken vermeld staat (idee?). Wanneer wordt de wolk rood?

 2. wh.giesen says:

  Koers eerst toch maar dik OS gegaan, nu maar kijken waar die NR zich ontwikkeld.

  mvg

 3. wh.giesen says:

  Oeps, er komt nog geen opleving.
  Waarde GJ moeten we nu op divergentie focussen voor een opleving later op de avond?

  mvg

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Giesen,
  Het idee is dat we lager gaan…richtpunt 2785…dus liever geen opleving….nu 2845 en 2824 afgevinkt zijn…volgende richtpunt 2799
  GRS Geert-Jan

 5. wh.giesen says:

  Chapeau, tot op het puntje nauwkeurig, waar kunnen we nu de weerstand verwachten omtrent 2825 of 2845 of moeten we ons nu op de wolk gaan richten?

  mvg

Geef een reactie