S&P500: AfKoelen

Per saldo maakte de S&P500 gisteren een pas op de plaats. In de DD van dinsdag is echter wel gewezen op de MA20 uit de kleinste grafiek. Vandaag start de DD daarom wederom met deze lijn.

De oplopende trendlijn onder de beweging vanaf de laatste week oktober staat nog getrokken. Daarnaast staan ook de gisteren geintroduceerde twee horizontale lijnen nog ingetekend. Deze staan op 3064.00 en 3050.00. Een blik op de grafiek leert dat met het zijwaarts getreuzel de index wel onder de eerste MA lijn is gezakt. Een blik op de RSI leert ook dat de hogere koers bij de start van de dinsdagsessie  samenviel met een RSI onder de OB lijn. Zie cirkel. Deze twee gegevens zijn eerste aanwijzingen dat rekening moet worden gehouden met wat afkoeling.

Gisteren is gesteld dat een S&P500 onder MA20 aanleiding geeft om rekening te houden met het opzoeken van de twee horizontale lijnen. De DD herhaalt deze verwachting vandaag. Een tegenzet tot aan deze lijnen valt overigens netjes binnen het patroon van de achterliggende dagen want de oplopende lijn noteert nog onder de tweede horizontale lijn.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 6 november 2019 30 MinutenGrafiek

In de daggrafiek kan de hierboven uitgesproken verwachte stap best wel eens het startpunt zijn van een wat grotere beweging in de daggrafiek. Het verhaal van de daggrafiek is het verhaal van de ascending driehoek. Deze staat ingetekend. De triggerlijn van het patroon ligt/lag op 3025.00. Het ijkpunt van het patrooon ligt vele punten hoger dan de huidige stand van de S&P500. Daarover echter later pas meer.

De eerste sessie van de week is geeindigd in een doji. Een patroon welke duidt op twijfel. Gisteren is deze dus opgevolgd met een pas op de plaats.

Zie dat in de uitbraak en de eerste stappen naar hogere niveaus na de uitbraak, de RSI nog niet tot boven OB is geklommen. Een hertest van de triggerlijn in de komende dagen/weken mag dan ook zeker niet worden uitgesloten. (=WeekAftrap)

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 6 november 2019 DagGrafiek

 

4 reacties op “S&P500: AfKoelen”

 1. Floridaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD. Mag ik concluderen dat de RSI OB raakt rond 3080 (?).
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Het is altijd lastig in te schatten waar exact de RSI OB gaat…maar mijn inschatting is dat we boven de hoogste koers tot nu toe uit moeten klimmen…voordat hiervan sprake is.
  GRS Geert-Jan

  1. Floridaantje says:

   Waarde Geert-Jan,
   Dank voor uw reaktie. Ter herinnering die “hoogste koers tot nu toe” – zie m’n post om 16.25 – is de 3083.
   MVG.,
   Bert

 3. Floridaantje says:

  “Lees dat”, beste Geert-Jan, uit de di. 5/11 opening rond 3080 met een dip naar 3075 en “rebound”- door een sterke
  ISM index – naar de 3083 koers. M.i. is die 3080-3083 range waar de RSI boven de OB reikt. Lukt dat dan wordt de PR
  geactiveerd met een projectiepunt op 3094.
  Echter is mijn boerenverstand wellicht niet toereikend genoeg om zoiets te “concluderen” c.q. te “lezen”, waarvoor ik mij
  bij deze excuseer.
  MVG,
  Bert

Laat een reactie achter