S&P500: Actie Reactie (deel 2)

In de eerste DD van deze week werd ingezet op een reactie. Een aantal ijkpunten voor de reactieve beweging werden genoemd. Het eerste afgegeven niveau op 3114 heeft maandag en dinsdag vrij aardig dienst gedaan als vangnet. Vandaag kan de S&P500 haar pijlen echter richten op de afgegeven volgende niveaus.

In onderstaande grafiek staat de horizontale lijn op 3114 ingetekend. Zoals hierboven aangegeven luidt de verwachting dat deze vandaag gaat breken. Deze verwachting is gebaseerd op het gegeven dat de RSI deze week nog niet OB is geworden. De DD grijpt daarom terug naar de niveaus uit de DD van maandag.

In de euforie van afgelopen vrijdag is een hiaat geslagen. Deze staat ingetekend. De grenzen van de omissie staan getrokken op respectievelijk 3105 en 3098. Deze zone vormt nu de eerste doelzone. Zie overigens dat de future al vrij netjes de bovenkant van de gap heeft opgezocht. Onder het hiaat loopt nog steeds de oplopende lijn onder de bodems van 8 november. Vandaag start deze rond 3093. En met het noemen van dit niveau is het verhaal van de DD weer rond.

Let wel, net als afgelopen maandag luidt ook nu weer de gedachte dat een beweging tot aan 3093 reactief van aard is. Het is namelijk zeer sterk de vraag of de RSI vandaag OS wordt. Waarschijnlijk niet.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 20 november 2019 30 MinutenGrafiek

De aarzeling welke de S&P500 in de achterliggende dagen ervaart is vanuit de weekgrafiek echter wel van belang. Zoals bekend staan in onderstaande grafiek al enige tijd twee convergerende lijnen getrokken. De combinatie van deze lijnen vormt een rising wedge.

Nu geldt dit patroon natuurlijk pas als de triggerlijn wordt doorbrokan. Daarvan is vooralsnog geen sprake. Neemt niet weg dat de huidige opmars van de S&P500 even wordt afgeremd door de weerstandlijn van het patroon. Daarbij komt ook dat de RSI hapert onder OB.

De ingecalculeerde reactieve beweging moet (in de komende sessies) dus wel stoppen op 3093. Wordt Vervolgd!

S&P500 WeekGrafiek

Technische Analyse S&P500 20 november 2019 WeekGrafiek

11 reacties op “S&P500: Actie Reactie (deel 2)”

 1. wh.giesen says:

  Waarde GJ, ik mis in deze update de daggrafiek waarin niet onbelangrijk de RSI OB is geraakt en we zien op de weekgrafiek een doorbraak van de RSI door de toppen lijn, alhoewel de week nog niet om is natuurlijk.

  mvg

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Giesen,
  U heeft helemaal gelijk…maar dat is dan ook exact de reden…waarom de verwachting luidt dat een mogelijk aantikken van 3093 …gezien moet worden als reactief.
  GRS Geert-Jan

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Gap closed!
  GRS Geert-Jan

 4. Floridaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Proficiat.
  Zoals u al stelde in uw DD is het aantikken van 3093 een reactieve reaktie en vormt daardoor een
  ‘rebounding’ instappunt (?)
  MVG.,
  Bert

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Dat denk ik wel ja.
  GRS Geert-Jan

  1. Floridaantje says:

   Waarde Geert-Jan,
   Dank voor uw reaktie. Vormt de gesloten hiaat ‘range 3098 – 3105 weerstand of de doorbroken 3114 ?
   Alvast hartelijk dank.
   MVG.,
   Bert

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Weet u waarom deze move?
  GRS Geert-Jan

  1. Floridaantje says:

   Waarde Geert-Jan,
   Uitspraak van VS ambassadeur Sondland voor Europa inzake ‘quid pro quo’ DT’s Impeachment + geruchten
   dat de VS-China handelsdeal fase 1 dit jaar niet wordt ondertekend.
   MVG.,
   Bert

  2. Roelof says:

   is gewoon een technische beweging toch (correctie die ‘long overdue’ was) of zou het soms plotselinge angst zijn geweest voor de inhoud van de FED notulen? 😂

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  3114.
  GRS Geert-Jan

 8. wh.giesen says:

  RSI inmiddels wel OS gegaan zie ik.

  mvg

Laat een reactie achter