S&P500: Absorptie-Vermogen

De kracht van een trend kan gemeten worden aan het vermogen van de onderliggende waarde in kwestie om tegenvallers te absorberen. Met dat vermogen is bij de S&P500 vooralsnog niets mis. Nog een paar punten en de index is weer terug op de slotstand van afgelopen vrijdag. Waarvan Akte!

SP-IntraDagGrafiek

Gisteren wist de S&P500 zich goed staande te houden. Na de reactie van afgelopen dinsdag, waarbij het dieptepunt netjes op een correctieniveau werd gezet, is de graadmeter al weer aardig terug geklommen. In de negatieve euforie van dinsdag is een hiaat gezet op 2476. Nu toont de recente geschiedenis dat deze gaten een enorme aantrekkingskracht hebben. Zowel omhoog, als omlaag. Ook nu luidt de verwachting dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de graadmeter dit gaatje weet op te vullen.

Dat zou overigens betekenen dat de S&P500 weer terug is op de niveaus van voor het bommetje. Business as Usual. Trend is immers Trend. Nu is afgelopen dinsdag de vergelijking getrokken met de processie van Echternach. Tevens werd de verwachting uitgesproken dat de graadmeter in de tweede helft van de week in staat moest zijn om richting ATH op te lopen. De tweede helft van de week staat te beginnen. Het vullen van het hiaat zou een mooie vervolgstap in het neergelegde scenario zijn. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Absorptie-Vermogen”

  1. wh.giesen says:

    Nou, die ATH zie ik nog niet 123 komen deze week, zou het kunnen dat we die gebroken trendlijn nog 1 keer moeten terugtesten?

    mvg

Laat een reactie achter