S&P500: Range

Na de test van de eerste horizontale lijn op 3064 afgelopen woensdag, is de S&P500 gisteren opgesprongen naar het berekende PR-punt op 3094. Het feit dat de openingsgap gisteren gedurende de sessie is gesloten, is geen teken van kracht.

Onveranderd staan de lijnen ingetekend welke in de achterliggende dagen ook al ingetekend stonden. Het betreft een diagonale lijn onder de meest recente bodems (=let op, slechts het laatste stuk van deze lijn is afgebeeld, het startpunt ligt buiten de afgedrukte grafiek), de reeds benoemde lijn op 3064 en de lijn op 3050. Na gisteren is daar een lijn rond 3094 aan toegevoegd.

De eerste handelsruimte voor vandaag kan gezet worden tussen 3094 en 3064. Daar de RSI gisteren boven OB is geklommen liggen er weer kansen voor een volgende PR. Voor het activeren van deze set-up dient de RSI echter, net als eerder in de week, eerst weer boven OB te klimmen. De verwachting luidt echter dat dat vandaag niet gaat gebeuren. Een test van opnieuw 3064 en de diagonale lijn, welke inmiddels al boven 3050 is uitgeklommen, in de komende sessies wordt daarmee een reële mogelijkheid.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 8 november 2019 30 MinutenGrafiek

In de daggrafiek is gisteren wederom een doji-formatie gezet. Dit is de tweede in vier dagen. Zie dat de RSI nog niet OB is. Het verhaal in de daggrafiek is het verhaal van de ascending driehoek.

De twijfel welke uitgaat van de doji-formaties en het uitblijven van een OB notering geven aanleiding om in de komende dagen/weken een terugtest op de triggerlijn van het patroon op 3025 niet uit te sluiten.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 8 november 2019 DagGrafiek

In de weekgrafiek staan twee diagonale lijnen getrokken. Tezamen vormen zij een rising wedge.De S&P500 noteert momenteel relatief hoog in het patroon. De trendlijn over de recente toppen kan een vrij doorgang belemmeren.

Ook in de weekgrafiek problemen met de RSI. Ondanks hogere toppen in de S&P500 is sprake van gelijke toppen in de indicator. Deze toppen staan ook nog eens duidelijk onder de OB lijn.

Wordt Vervolgd!

S&P500 WeekGrafiek

Technische Analyse S&P500 8 november 2019 WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Range”

 1. Floridaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD. Echter heb weer een vraag over de OB status van de RSI. Afgelopen dinsdag reageerde u daarop
  dat de S&P boven de hoogste koers – toen 3083 – diende uit te klimmen. Nu is gisteren de S&P tegen de weerstand 3094
  gebotst waarna er een daling volgde naar 3081 maar met een slot op 3087.
  Redenerend vanuit de “stelling” : “RSI’s OB status wordt bereikt indien de hoogste koers zich voordoet”,dient derhalve
  in dit geval de hoogste koers boven de 3094 te klimmen om deze nieuwe RSI’s OB status te bekomen (?)
  In de hoop dat ik dit deugdelijk heb verwoord,
  met vriendelijke groet,
  Uw F.-kameraad [ “van de Rangers winnen en we overwinteren deze Europese League” : citaat Berghuis]
  Bert

Geef een reactie