S&P500: Derde Wet Newton

De laatste titel voor de S&P500 van vorige week was een expliciete knipoog naar de ontwikkeling van de AEX vorige week. En zie, ook de Amerikaanse kleine broer van onze Amsterdamse hoofdindex wist vrijdag door te stoten. De huidige slotstand na de eerste sessie van deze week is overigens ook weer een streling voor het oog.

Vrijdag werd gesproken over de zone 2572 tot 2575. De slotstand van gisteren ligt binnen deze bandbreedte. Met dit verschil dat de graadmeter nu van boven naar onder in deze zone is aanbeland. Vormt de oude doelzone nu het natuurlijke volgende absorptieniveau nu de koers vrijdag de ATH weer wat scherper wist te leggen? Het ziet er wel naar uit.

SP-IntraDagGrafiek

Het vergezicht ligt op 2660. Ook bij de eerste DailyDosis van deze week kan deze opmerking weer worden gemaakt. Met het laagste punt van gisteren is de S&P500 namelijk vrij nauwkeurig op het eerste reactie-niveau aanbeland van de stijging van het laagste punt afgelopen woensdag naar de top van vrijdag. Nu wil de theorie dat dit soort niveaus een natuurlijke steun of weerstand in zich dragen. In het onderliggende geval van de S&P500 mag dan natuurlijk van de eerste variant uit worden gegaan.

Toch een kleine kanttekening. In de grafiek staat uiteraard de gap van afgelopen vrijdag ingetekend. Deze is met de terugslag van gisteren nog niet helemaal gevuld. Het hiaat noteert rond 2563 en dat is vrij nauwkeurig het volgende reactie-niveau van de voorafgaande beweging.

Al met al kan dus gesteld worden dat enige verdere druk tijdens de sessie, nadat de graadmeter vandaag wederom uit de startblokken schiet, nog steeds netjes binnen het beeld van reactie na actie valt. Met het risico om vervelend over te komen daarom toch maar weer de gebruikelijke afsluitende woorden: Trend is Trend. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Derde Wet Newton”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  U bedoelt toch abusievelijk…”Amerkaanse Grote broer van onze Amsterdamse ‘ calimero’ index 🙂
  Zeker voor een Alblasserdamse Rotterdammer (!)
  MVG, (ex – Haringkop)
  Bert

Laat een reactie achter