S&P500: 2066

De in de column van gisteren uitgesproken Twijfel of de S&P500 al in staat zou zijn om verder door te stijgen bleek terecht. Op basis van het uitblijven van bevestiging tussen index en RSI moest een zwakke start van de week worden verwacht. Vandaag episode twee van deze zwakke start.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Opnieuw startte de graadmeter met euforie en opnieuw zakte dit enthousiasme gedurende de sessie compleet in. De reden? Gelijke top S&P500, lagere top RSI. De ingetekende rode lijn over de toppen van de RSI duidt deze situatie.

n de column van maandag is een lijstje met eerste richtpunten geïntroduceerd. Daarbij is echter wel de expliciete opmerking gemaakt dat de blik vooralsnog slechts uitgaat naar de eerst twee niveaus van dit lijstje. Voor de volledigheid van deze column een herhaling van deze eerste twee niveaus: 2079 en 2066. Gisteren was de S&P500 al dicht in de buurt van het eerste niveau en de verwachting luidt dat zij vandaag vrij snel door dit niveau zakt. Dat brengt ons bij 2066. De vaste lezer zal zich herinneren dat in de column van gisteren een uitroepteken achter dit niveau stond. Waarom stond die er?

In onderstaande dag-grafiek is een fibo-correctiegrid getrokken over de stijging van 2020 naar 2097. De zone 2020 kon destijds vrij exact bepaald worden op basis van het fibo-grid over de grotere stijging van eind september tot begin november. Het betrof het eerste correctieniveau van deze beweging. Herhaalt de geschiedenis zich? Oftewel vormt het eerste correctieniveau van de kleinere beweging nu ook steun? Dit eerste niveau ligt op 2066. Vandaar de titel van vandaag. Waarvan Akte!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3