S&P500: 2040, Neklijn

In de slotzin van de column van woensdag werd opgemerkt dat de neklijn onveranderd als magneet blijft trekken. De neklijn werd gedefinieerd op 2040. Overmand door emotie wordt een blik op de huidige slotstand geworpen: Spot On!

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Tot twee keer toe heeft de S&P500 deze week al een speldenprik onder de neklijn gezet. Tegen het slaan van de slotgong was de graadmeter echter weer terug net boven (=afgelopen woensdag) of precies op (=gisteren) de neklijn. Het gevecht om de breuk van de spreekwoordelijke triggerlijn is dus nog niet geheel gestreden. Neemt niet weg dat de neerwaartse druk onveranderd aanwezig mag worden verwacht. Anders verwoord, iets hogere koersen geven geenszins aanleiding om het gevaar van het Hoofd-Schouder patroon als geweken te beschouwen. Net als in de column van woensdag ook nu weer de expliciete opmerking dat zolang de index niet boven de gemiddelde lijn uit de dag-grafiek noteert het slechts een kwestie van tijd lijkt te zijn voordat de neklijn definitief bezwijkt. Zoals in de dag-grafiek staat afgedrukt is de gemiddelde lijn inmiddels afgedaald tot aan 2066.

De vaste lezer kent echter de LeoMont insteek: Reageren, niet Anticiperen! Het wachten is op een duidelijke breuk van de neklijn alvorens op deze plek het ijkpunt op basis van het koerspatroon kan worden berekend.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

Geef een antwoord